وی ادامه داد: سویه جدید کرونا یا همان کرونای هندی، قدرت سرایت بسیار بالاتری دارد اما صرفنظر از سویه ها و جهش های ویروس کووید 19، افزایش ابتلا را پیش از آن که به گردن ویروس بیندازیم باید به گردن خودمان بیندازیم زیرا ذات ویروس, جهش و افزایش قدرت است.
آقای رئیسی اضافه کرد: انتظار جهش های جدید این ویروس را داریم اما سوال اصلی این است که آیا در نوع برخوردمان از نظر رعایت شیوه نامه های بهداشتی با گونه و سویه های جهش یافته، تفاوتی وجود دارد؟ خیر، تفاوتی وجود ندارد.
وی ادامه داد: این حرف من تحریف و تیتر برخی اخبار شد.
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: تاکنون حدود 14 میلیون دز واکسن وارد کردیم که حدود 10 میلیون از طریق هلال احمر بوده است.
وی اضافه کرد: 15 میلیون واکسن در اختیار داریم که از این میزان 14 میلیون و 200 هزار دز واکسن را توزیع کردیم و تاکنون حدود 10 میلیون دز تزریق شده است.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: ژاپنی ها هم تعدادی واکسن به ایران دادند و جمعه آینده هم حدود دو میلیون دز به کشورمان خواهند داد.
آقای رئیسی با اشاره به اینکه تا آخر مرداد، هفت میلیون دز دیگر به دست ما خواهد رسید، افزود: حداقل 60 میلیون نفر از جمعیت کشورمان باید دز نخست واکسن را دریافت کنند و برنامه ریزی ما این است که تا پایان امسال، همه این تعداد دز اول را دریافت کنند.
وی اضافه کرد:از همین ماه، هفته ای یک میلیون دز واکسن تولید داخل به وزارت بهداشت تحویل داده می شود و این میزان از شهریور با راه اندازی خط تولید صنعتی، حداقل دو برابر می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: با احتساب واردات، از شهریور به بعد، میانگین ماهانه 7 تا 10 میلیون دز واکسن به دست ما خواهد رسید یعنی تا پایان سال حدود 70 میلیون دز واکسن به دست ما خواهد رسید بنابراین تا پایان امسال، همه گروه های هدف ما حداقل یک دز واکسینه خواهند شد.
آقای رئیسی افزود: اگر 70 درصد جمعیت دنیا، یک دز واکسن دریافت کنند، زنجیره کرونا قطع خواهد شد.
وی گفت: در کنار بحث واکسن، تا قطع زنجیره شیوع کرونا، باید ماسک داشته باشیم و شیوه نامه ها را رعایت کنیم؛ اکنون کشورهایی که واکسیناسیون بالایی دارند، دوباره گرفتار این بیماری شدند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه واکسن زدن، شانس ادامه زندگی را در مقابل این ویروس 90 درصد افزایش می دهد، افزود: با زدن واکسن، احتمال مرگ و میر 90 درصد و احتمال بستری، 80 درصد کاهش می یابد.
آقای رئیسی اضافه کرد: اولین واکسن تایید شده ای که به دست هر کس برسد بهترین واکسن است و باید بزند و نباید منتظر واکسن خاصی بماند.
وی گفت: بیش از 90 درصد 70 سال به بالاهایی که در بیمارستان ها بستری شدند افرادی هستند که واکسن نزدند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: با توجه به اینکه 75 درصد بالای 60 ساله ها واکسن دریافت کردند، میزان بستری ها، کمتر شده و سن بستری ها نیز در حال کاهش است.
آقای رئیسی گفت: اگر واکسن نبود مرگ و میر روزانه ما از حدود 250 نفر فعلی به 400 تا 500 نفر می رسید.
وی اضافه کرد: حدود 600 هزار دیابتی نوع یک داریم که در اولویت دریافت واکسن قرار دارند و مشاغل پرخطر مانند کارمندان بانک ها، معلمان، استادان دانشگاه، راننده های تاکسی، اتوبوس,مترو و قطار،کارکنان هواپیمایی و نانواها، نیروی انتظامی و زندان ها، در حال اولویت بندی هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: پیشنهاد ما این است که معلمان در مدارس و کارمندان بانک هم در مراکز بهداشت خودشان واکسینه شوند.
آقای رئیسی با بیان اینکه اجباری برای تزریق واکسن نداریم و داوطلبانه است، افزود: دانشجویان نیز اولویت بندی می شوند که بخش بزرگی از آنها تا پایان آبان، واکسینه می شوند و سپس تا پایان آذر، همه دانشجویان واکسینه خواهند شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال لغو آزمون کارشناسی ارشد وجود دارد؟ گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا هیچ نقشی در لغو کردن آزمون ها ندارد و فقط شیوه نامه ها را ابلاغ می کند؛ اگر برگزار کننده آزمون بتواند این شیوه نامه ها را رعایت کند می تواند آزمون را برگزار کند در غیر این صورت نباید آن را برگزار کند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بهتر است سالمندان، در محل سکونت خودشان واکسن بزنند اما اگر نوبت دز دوم واکسن آن ها رسیده باشد و پرونده الکترونیکی هم داشته باشند می توانند در هر استانی که اقامت دارند به عنوان مهمان، مراجعه و واکسن را دریافت کنند.
دبیر کل جمعیت هلال احمر هم در ارتباط تصویری با این برنامه گفت: جمعیت هلال احمر در طول دو تا سه ماه گذشته با واردات واکسن،کمک حال وزارت بهداشت بود.
آقای محمدحسن قوسیان مقدم افزود: با همکاری سازمان غذا و دارو، وزارت خارجه و بانک مرکزی توانستیم تا پنجشنبه گذشته، 9 میلیون و 300 هزار دز واکسن کرونا را وارد کنیم و امیدواریم این رقم در این هفته از 10 میلیون دز عبور کند.
وی اضافه کرد: با توجه به ظرفیت هلال احمر و شرکای بین المللی، از این ظرفیت برای کمک به وزارت بهداشت، استفاده کردیم و به این کمک ادامه خواهیم داد.