مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز از شناسایی ۸ هزار و ۴۴۰ دستگاه استخراج ارز دیجیتال از سال ۱۳۹۸ تا پایان تیر ماه ۱۴۰۰ در شهرستانهای تبریز، آذرشهر و اسکو خبر داد.
وی اضافه کرد: در سال ۹۹ نیز با تلاش همکاران سه هزار و ۱۶۳ دستگاه ماینر با تلاش همکاران در قالب ۱۴۶ فقره انشعاب غیرمجاز کشف و شناسایی و از تلفات ۶ هزار و ۳۲۹ کیلووات جلوگیری شد.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال یکی از مهمترین عوامل افزایش غیرمجاز مصرف برق هستند خاطرنشان کرد: تلاش برای شناسایی و کشف دستگاههای ماینر در حوزه بهرهبرداری برق تبریز به طور جدی ادامه دارد، چرا که این متخلفان موجب تضییع حقوق مشترکان و شهروندان میشوند.
کاظمی گفت: در چهار ماه گذشته هم ۲ هزار و ۳۸ دستگاه ماینر در قالب ۸۰ انشعاب با همکاری دستگاههای اطلاعاتی و انتظامی استان شناسایی و با این اقدام از تلفات بیش از ۴ هزار کیلووات ساعت انرژی جلوگیری شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز، برگزاری چندین مورد اقدام فراگیر با هدف ردیابی و کشف ماینرهای غیرمجاز، تشکیل گروههای ویژه برای بررسی میدانی و شناسایی محلهای نصب ماینر، هماهنگی با مراجع قضایی و اخذ مجوز جهت ورود به مراکز استقرار ماینر، تقویت اکیپ برقهای غیر مجاز (از طریق شناسایی پیمانکار) و آموزش و ایجاد حساسیت در همکاران بهرهبرداری و ماموران قرائت سنگین امورها جهت شناسایی و مستندسازی مراکز استقرار ماینر را از اقدامات شرکت توزیع نیروی برق تبریز در زمینهی شناسایی و برخورد با مراکز تولید ارز دیجیتال دانست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز با اشاره به اینکه دستگاههای ماینر مورد استفاده در ایران بیشتر دست دوم یا ماینرهای نسل اولی و ابتدایی هستند که مصرف برق آنها ۲ برابر ماینرهای جدید است، گفت: میزان مصرف دستگاههای جدید حدود ۱.۲ کیلووات ساعت و میزان مصرف دستگاههای قدیمی حدود ۲.۴ کیلووات ساعت است. به عبارت دیگر ماینرهای مورد استفاده در ایران ماهانه در حدود ۸۶۴ کیلووات ساعت بیشتر برق مصرف میکنند.
وی اعلام کرد: در صورت استفاده غیرمجاز مشترکان از انرژی برق جهت استخراج رمز ارز مطابق قانون مجازات استفادهکنندگان غیرمجاز آب، برق، تلفن، گاز و فاضلاب مصوبهی سال ۱۳۹۶ رفتار خواهد شد و متقاضیان استفاده از ماینر باید به صورت قانونی درخواست دهند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تبریز همچنین از شهروندان خواست در صورت مشاهدهی هرگونه دستگاه رمزارز، مراتب را به دفتر حراست برق تبریز اطلاع دهند و از مشوقهای مربوط به این موضوع تا سقف ۲۰۰ میلیون ریالی برخوردار شوند.