فولاد مبارکه با تولید ۴۰۰ هزار تن تختال آی پی آی، هم انتقال هزار کیلومتری نفت کشور را محقق کرد و هم اعتماد به نفسِ ایرانی را در مقابل تحریمها به رخ کشید.
به همین دلیل، مهمترین طرح ایران از نظر امنیت ملی، اقتصاد و انرژی، تنها با یک ممنوعیتِ فروش زمینگیر شد. در همین زمان بود که شرکت مهندسی و توسعه نفت درصدد بومیسازی این محصول استراتژیک برآمد، اما از آنجا که ساخت این نوع فولاد تنها از عهده پنج فولادساز برتر و پیشرفته جهانی در حوزه فولاد مانند شرکتهای پوسکو (کره جنوبی)، دیلینگر (آلمان)، آرسلور میتال (لوکزامبورگ)، بائو استیل (چین) و اُتکال (هند) برمیآمد، شرکت فولاد مبارکه به عنوان ششمین فولادساز دنیا موفق به تولید این نوع تختال خاص شد.
عباس اکبری محمدی، معاون بهرهبرداری شرکت فولاد مبارکه نیز با اشاره به اهمیت اجرای طرح انتقال نفت گوره به جاسک گفت: تولید فولاد مورد نیاز این طرح در فولاد مبارکه چنان حائز اهمیت است که علاوه بر زمینهسازی برای اجرای یکی از مهمترین طرحهای استراتژیک کشور در فاصله زمانی و کیفیت مناسب، از خروج حداقل ۵۰۰ میلیون یورو ارز از کشور نیز جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه تامین ورق مورد نیاز برای ساخت لولههای انتقال نفت، کلیدیترین اقدام در اجرای این طرح ملی بود، گفت: پیشتر شرکت نفت برای تامین این ورق اقدام کرده بود که با وجود تامین اعتبار، طرفهای خارجی به دلیل تحریم، از فروش و تحویل این ورق به ایران خودداری کرده بودند.
عباس اکبری محمدی گفت: در حال حاضر توانمندی تولید تختالهای گاز ترش وتختالهای ویژهای که برای خطوط نفت و گاز استفاده میشود، صرفا در فولاد مبارکه وجود دارد. تولید چنین محصولاتی به دانش فنی بالا و خط تولید پیشرفته نیاز دارد که هر دو در فولاد مبارکه وجود دارد.
فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین تولید کننده فولاد درکشور است.