بروکسل:
برنامه کواکس برای کمک به کشورهای کم در آمد در مبارزه با کرونا
نهاد تسهیلگر توزیع واکسن کرونا موسوم به «کوواکس» دستکم یکصد میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط اهدا خواهد کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی کمیسیون اروپا، کمیسیون اروپا از اهدای بیش از دویست میلیون دوز واکسن کرونا به کشورهای کم درآمد و یا با درآمد متوسط تا پایان سال جاری میلادی خبر داد. این نهاد اتحادیه اروپا اعلام کرد: با توجه به آنکه یکی از اولویتهای اتحادیه اروپا دسترسی جهانی مطمئن و عادلانه به واکسن کووید-۱۹ به ویژه برای کشورهای کم درآمد و نیز با درآمد متوسط است، از این رو نظر به اعلام اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در اجلاس جهانی بهداشت در ماه مه امسال، اروپا تا پایان سال ۲۰۲۱ دستکم یکصد میلیون دوز واکسن به کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط به ویژه از طریق (نهاد تسهیل گر توزیع واکسن کرونا موسوم به) «کوواکس» به عنوان شریک و همراه خود در امر واکسیناسیون جهانی اهدا خواهد کرد. «گروه اروپا» متشکل از اتحادیه اروپا و نهادهایش و نیز تمامی ۲۷ کشور عضو این اتحادیه، این هدف اصلی را نیز در پیش گرفته اند که تا پایان سال ۲۰۲۱ به میزان ۲۰۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ به کشورهای نیازمند، اهدا کنند.
رئیس کمیسیون اروپا در آن نشست اظهار داشت: " گروه اروپایی ما بر مسئولیت خویش در مبارزه با این ویروس در سراسر جهان آگاه است و آن را میپذیرد. واکسیناسیون، نقشی کلیدی (در ایفای این مسئولیت) دارد و به همین علت، آن چنان مهم است که دستیابی به واکسنهای کووید-۱۹ در سراسر کشورهای جهان با اطمینان امکانپذیر باشد. ما تا پایان امسال، بیش از ۲۰۰ میلیون دوز واکسن کووید-۱۹ را به کشورهای ضعیف و با درآمد متوسط بالا تحویل خواهیم داد. "
موثرترین واکنش در مبارزه با بیماری کووید-۱۹، توزیع واکسن کرونا است
این گزارش می افزاید: نهاد «کوواکس» تاکنون ۱۲۲ میلیون دوز واکسن کرونا را به ۱۳۶ کشور هدف تحویل داده است. همزمان، «گروه اروپا»، ابتکارعملی را برای تولید و دسترسی به واکسنهای کرونا، دارو و فناوریهای مرتبط با موضوع سلامت در آفریقا شروع کرده است. این ابتکارعمل، شرایط درستی را برای تولید محلی واکسن کرونا در آفریقا فراهم میآورد. بدین منظور، مبلغ یک میلیارد یورو از محل بودجه اتحادیه اروپا و نیز سازمانهای تامین مالی حوزه توسعه اروپا همچون بانک سرمایه گذاری اروپا به این مساله اختصاص خواهد یافت. در نهم ژوئیه، «گروه اروپا» موافقت خود را اعلام کرد تا در کنار سایر اقدامات حمایتی و ترویجی، سرمایه گذاریهای گستردهای را نیز در زمینه تولید واکسن از طریق انستیتو پاستور داکار (سنگال) مورد حمایت قرار دهد. با تاسیسات و امکانات جدید تولید (واکسن)، میزان وابستگی ۹۹ درصدی آفریقا به واردات واکسن کاهش مییابد و موجب تقویت مقاومت قاره آفریقا در برابر این ویروس خواهد شد.
اتحادیه اروپا یک محرک و انگیزه قوی در لوای واکنش به بحران جهانی ویروس کرونا و ایجاد کننده موسوم به طرح «شتاب دهنده دسترسی به ابزارها و ملزومات (مقابله با) کووید-۱۹»، تسهیل دستیابی جهانی به واکسنهای کووید-۱۹ و راههای تشخیص و روشهای درمانی است. از آنجا که بیشتر کشورهایِ با درآمد پایین و متوسط برای توسعه ظرفیتهای تولید خود به صرف زمان و سرمایه گذاری نیاز دارند از این رو، موثرترین و بلاواسطهترین واکنش، همچون گذشته، توزیع واکسن است. اجلاس جهانی بهداشت که در بیست و یکم ماه مه امسال با همکاری مشترک رئیس کمیسیون اروپا و ماریو دراگی، نخست وزیر ا یتالیا برگزار شد، نخستین اجلاس سران گروه بیست با بررسی موضوع سلامت بود که نشانگر آغاز عصر جدید از (اعمال) سیاستهای جهانی بهداشت است. روسای دولتهای پیشتاز جهان به رویکرد چندجانبه گرایی، همکاری جهانی در حوزه بهداشت و سلامت و نیز توسعه ظرفیتهای تولید واکسن در سراسر جهان، معترف هستند با این گونه اقدامات، دیگر، هرگز شاهد بروز یک چنین عالم گیریهایی نباشیم.