در این گزارش به دو خودروی شاهین و ساینا ی عرضه شده در چهارمین قرعه کشی سایپا بعه همراه عکس و مشخصات آن پرداخته ایم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما؛ سایپا شاهین، خودرویی است که در ابتدا رهام نامیده شد، اما در ادامه مدیران شرکت سایپا ترجیح دادند تا اولین محصول ملی سایپا را که بر مبنای پلت فرم ps ساخته شد را شاهین بنامند. هم اکنون سوگلی محصولات سایپا شناخته میشود و به شدت در پی یافتن جایگاه خود در بازار است.
موتور بکار گرفته شده در این خودرو از نوع M۱۵-T توربوشارژ است که نوع تنفس طبیعی آن در دیگر محصولات سایپا مانند کوئیک و ساینا نیز قرار دارد. این موتور توان تولید ۱۱۰ اسب بخار با گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر را دارد که گشتاور ۱۶۵ نیوتن متری این خودرو در دور کمتر از ۱۸۰۰ rpm قابل بهره برداری است.
شاهین سایپا هم اکنون با گیربکس دندهای به بازار عرضه شده، اما مدیران سایپا اعلام کرده اند که در ادامه این خودرو را با گیربگس اتوماتیک نیز روانه بازار خواهند کرد. گیربگس دندهای شاهین از نوع دستی ۵ سرعته است این گیربکس دنده دستی ساختاری کابلی دارد و توان پیشرانه شاهین را به چرخهای جلوی این سدان سایپا میرساند.
شاهین در زمینه تجهیزات رفاهی نیز خودروی مناسبی است باز جمله امکانات این خودرو میتوان به دو کیسه هوا، سانروف، استارت دکمه ای، نمایشگر تعویض دنده، فرمان کمکی برقی، ترمزهای جلوی و عقب دیسکی، ترمز ABS، EBD، BAS، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، سنسور پارک و دوربین عقب، تریم چرم مصنوعی، زیرآرنجی جلو، تهویه اتوماتیک، نمایشگر لمسی با قابلیت نصب نرم افزار، رهیاب ماهواره ای، کامپیوتر سفر، سنسور فشار باد و دمای تایر، سنسور نور، چراغ روشنایی روز، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، آینههای تاشو برقی اشاره کرد.
ساینا S یکی دیگر از محصولات خانواده پلتفرم X۲۰۰ سایپا محسوب میشود که بهعنوان فیسلیفت ساینا EX، در اختیار مشتریان قرار گرفته است. این خودرو در بخشهایی همچون طراحی سپر و جلوپنجره دچار تحول شده است و نمایی نسبتا مدرنتر را به نمایش میگذارد.
ساینای جدید همچون گذشته از دل موتور ۱۵۰۳ سیسی خود، توانی معادل ۸۷ اسببخار قدرت و ۱۲۸ نیوتنمتر گشتاور را بهترتیب در دورهای ۵۳۰۰ و ۴۰۰۰ دور در دقیقه بیرون خواهد کشید. گیربکس دستی ۵ سرعته نیز مامور انتقال توان موتور به سوی چرخهای جلو شده است.
میانگین مصرف سوخت ساینا نسخه اس به طور رسمی در سیکل ترکیبی، معادل ۷.۰۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر عنوان شده است که برای یک خودروی ۱۰۵۰ کیلوگرمی با موتور ۱.۵ لیتری، چندان مقرونبهصرفه به نظر نمیرسد. باک سوخت فرزند جدید تیبا معادل ۴۱ لیتر گنجایش دارد و ظرفیت صندوق عقب آن نیز ۳۷۰ لیتر خواهد بود. سیستم تعلیق جلوی این خودرو، از نوع مک فرسون و در عقب از مدل فنر پیچشی است. همچنین همانند گذشته، از ترمزهای دیسکی خنکشونده در جلو و نمونه کاسهای در چرخهای عقب بهره برده شده است.
تیپ s به تجهیزاتی همچون هشدار صوتی نبستن کمربند، هشدار سرعت ۱۲۰ کیلومتر، بازشدن قفلها هنگام تصادف، چراغ بدرقه، قفل مرکزی روی داشبورد، دی لایت، اتولایت، نشانگر تعویض دنده، رینگهای آلومینیومی به صورت سفارشی و کلید تاشو مجهز است.
ساینا دندهای در دو تیپ ساینا EX و ساینا SX تولید شده که تمام امکانات فنی هر دو تیپ یکسان میباشد و فقط از نظر امکانات و تجهیزات رفاهی با هم متفاوت هستند.
ساینا EX نسخه فول ساینا دندهای است که شامل تجهیزاتی مانند کولر، دو کیسه هوا، ترمز ABS و EBD، سنسور پارک عقب، رینگ اسپرت، سیستم تهویه اتوماتیک، شیشههای برقی و آینههای برقی است و نسخه ساینا SX از داشتن آینههای برقی و شیشههای برقی عقب و سیستم تهویه اتوماتیک محروم است.