تفاوت کرونا و سرماخوردگی چیست؟
چگونه بفهمیم که کرونا گرفته یا سرما خورده ایم؟
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، متخصص بیماریهای عفونی گفت: با دیدن آبریزش بینی و عطسه، به فکر سرماخوردگی یا حساسیت فصلی نباشید. این نشانهها را به حساب کرونا بگذارید.
دکتر محبوبه حاج عبدالباقی، متخصص بیماریهای عفونی، اظهار داشت: متأسفانه باور اشتباهی در میان مردم بهوجود آمده است که مثلاً به محض اینکه با یک آبریزش بینی یا عطسه روبرو میشوند، میگویند به دلیل قرار گرفتن در زیر باد کولر، این علائم در آنها بروز پیدا کرده است.
او گفت: آبریزش بینی، عطسه، گلودرد و سردرد، از جمله علائم بیماری کرونا است. عدهای تصور میکنند که سرما خوردهاند و دچار کرونا نشدند، اما باید بدانند این نشانههای کرونا است. بنابر این، باید توجه داشت به محض دیدن چنین علائمی، فرد سریع به پزشک مراجعه و در نهایت، اقدام به قرنطینهسازی خود کند.
متخصص بیماریهای عفونی، بیان کرد: کسانی که سابقه آلرژی دارند، به خوبی میدانند آبریزش بینی و عطسه در آنها بهصورت مرتب است، اما فردی که یکباره دچار این علائم میشود، باید بداند دچار بیماری کرونا شده است.
حاج عبدالباقی با اشاره به اینکه قدرت انتقال ویروس دلتا زیاد است، گفت: این بیماری مسری است و افراد خانواده بهصورت دستهجمعی، مبتلا به کرونا میشوند. بنابر این، یک تن، چند تن را آلوده میکند.
متخصص بیماریهای عفونی با اشاره به اینکه باید هر کدام از علائم سرماخوردگی ظاهری را به حساب کرونا بگذاریم، افزود: میزان مثبت شدن آزمایش کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد است و نباید به هیچوجه، سادهانگاری کنیم.
او تأکید کرد: قرار گرفتن در زیر باد کولر یا پنکه، تنها سبب تحریک مخاط بینی میشود، اما اگر تب، سردرد شدید، سرفه و اسهال شدید داشتید، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
حاج عبدالباقی، ادامه داد: در نظر داشته باشید که سیتیاسکن بدون تجویز پزشک، عواقب جبرانناپذیری دارد و میتواند فرد را مستعد سرطان تیروئید یا سینه کند؛ بنابر این، هرگز اقدام به انجام سیتیاسکن بیمورد نکنید.
علائم ویروس دلتا مانند علائم سرماخوردگی هستند
ستاد اپیدمیولوژی (همهگیر شناسی) دانشگاه علوم پزشکی تهران به ارائه توضیحاتی درباره کرونای دلتا پرداخته است.
بنابر اعلام روابط عمومی این دانشگاه، دکتر فتوحی با بیان اینکه واریانت دلتا در ویروس کرونا قدرت انتقال بالاتر دارد، گفت: بر اساس شواهد، این واریانت توانسته است در بسیاری از کشورهای جهان، سوش غالب شود. در ایران، هنوز آمار دقیقی درباره این واریانت منتشر نشده است، اما به نظر میرسد به سوش غالب تبدیل شود.
استاد اپیدمیولوژی (همهگیر شناسی) تأکید کرد: در هیچیک از موجهای ابتلا به بیماری، فقط سوش غالب نقش ایفا نمیکند، بلکه تعامل و ارتباط بیشتر مردم با یکدیگر و رعایت کمتر شیوهنامههای بهداشتی، مانند ماسک نزدن یا رعایت نکردن فاصلهگذاری اجتماعی نیز دست به دست هم میدهند و موج ابتلا را ایجاد میکنند.
او افزود: سوش دلتا قدرت انتقال بالاتر دارد و ۶۰ درصد بیشتر از سوش انگلیسی (یا آلفا) و بیش از دو برابر بیشتر از سوش اولیه ویروس کرونا قدرت انتقال دارد. این قدرت انتقال، موجب رخ دادن خیز جدید شده است. یکی از اثرات این قدرت بالای انتقال ویروس، آن است که ابتلای درون خانوادگی را شدیدتر میکند و اگر فردی مبتلا باشد، سایر اعضای خانواده او با سرعت بیشتر مبتلا خواهند شد.
دکتر فتوحی با بیان اینکه علائم کرونای دلتا شبیه به سرماخوردگی شدید است، گفت: علائمی مثل از دست دادن بویایی، بر خلاف گونههای کرونا در واریانت دلتا کمتر دیده میشود و در مقابل، با علائمی مانند آبریزش بینی، سرفه و سردرد که نشانه غالب بوده، همراه است.
استاد اپیدمیولوژی (همهگیر شناسی) دانشگاه علوم پزشکی تهران، ادامه داد: در ابتدای ابتلا به این گونه جدید، علائم تنفسی کمتر دیده میشود. بنابر این، مردم باید بیشتر حساس باشند و اگر علائم سرماخوردگی دارند، بیشتر از گذشته، احتمال مبتلا شدن به کرونا بدهند.
او افزود: در این فصل سال، خیلی انتظار ویروس سرماخوردگی نداریم. اگر کسی نشانههای سرماخوردگی دارد، به احتمال زیاد، به کرونا مبتلا شده است و باید جهت جلوگیری از ابتلای دیگران به این بیماری، کارهای لازم را انجام دهد.