مرحله پنجم برنامه احیای تالاب گندمان وساخت سایت پرنده نگری آن آغاز شد.
شهراماحمدی افزود: طرح ساخت سایت پرنده نگری تالاب گندمان هم شروع شده است.
وی گفت: بهعلت خشکسالی، این تالاب به یکی از کانونهای گرد و غبار تبدیل شده بود که خوشبختانه اقدامات صورت گرفته در خصوص احیای این تالاب موجب بهبود وضعیت آن شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان با اشاره به توافقهای صورت گرفته با بهرهبرداران از تالاب گندمان گفت: با تلاش حفاظت محیط زیست، همراهی جوامع محلی و سایر دستگاهها درپی اتمام فصل زراعی، آبهای مازاد بخش کشاورزی و هرزآبهای سطحی برای آبگیری به تالاب گندمان هدایت میشوند.
شهرام احمدی افزود: تالابها، منبع تأمین آب و غذا و سایر استفادهها برای مردم، بویژه حاشیه نشینهای تالاب هستند. این مقام مسئول تالاب گندمان را نمونهی خوبی از همراهی مردم و مسئولین برای حفظ و احیاء برشمرد و ارتقای دانش و فرهنگ زیست محیطی مردمی که در ارتباط با این تالاب هستند را عامل اصلی پایداری اقدامات حفاظت محیط زیست و سایر دستگاهها دانست.
وی به افزایش چشمگیر حضور پرندگان مهاجر در تالاب گندمان اشاره کرد و افزود: این پرندگان شامل انواع اردک، غاز، کشیم، چنگر، بوتیمار، لک لک، خروس کولی، عقاب دریایی، کاکایی و پرستوی دریایی و دیگر گونههای در خطر انقراض است.
تالاب گندمان با وسعت یک هزار و ۷۰ هکتار در نزدیکی شهر گندمان از شهرستان بروجن و فاصله ۶۰ کیلومتری شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این تالاب در لیست ۱۰ تالاب برتر پرندهنگری ایران قرار داشته و در دفتر بینالمللی تحقیقات پرندگان آبزی لندن ثبت شده است.