ششمین همایش ملی و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته به صورت وبینار در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان، در این همایش با محوریت گرامیداشت روز خاویار ایرانی، موضوع تولید ماهیان خاویاری در ایران و جهان، صادرات بازارهای هدف و چالشها، مدیریت بهداشت بیماری و تغذیه، تقلب، قاچاق خاویار بررسی شد.
معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران در این همایش گفت: هم اکنون در ۲۱ استان کشور پرورش ماهی خاویاری در حال انجام است که این امر، قابل توسعه در سراسر کشور است و ظرفیت لازم در هر ۳۱ استان کشور برای پرورش ماهی خاویاری وجود دارد.
دکتر خون میرزایی افزود: پارسال میزان تولید خاویار به بیش از ۱۲تُن و گوشت ماهیان خاویاری به بیش از سههزار و ۵۰۰تُن رسید که روند توسعه روزافزون تولید را نشان میدهد، این در حالی است که تولید خاویار در سال۹۲ کمتر از یک تن و گوشت ماهیان خاویاری نزدیک به ۶۰۰تُن بوده است.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان این که این سازمان متعهد به توسعه ماهیان خاویاری بوده و طبق برنامه توسعهای کشور پیش رفتهاست، افزود: عملکرد ۸ساله دولت به لحاظ گسترش پهنه، تعداد مزارع و میزان تولید نشان دهنده پایبندی به این برنامه است و افق روشنی پیش روی این صنعت قرار دارد.
همچنین مدیرکل شیلات گلستان در حاشیه این همایش با اشاره به جایگاه پرورش ماهیان خاویاری در استان خاطرنشان کرد: یکی از مزیتهای ویژه استان پرورش ماهیان خاویاری محسوب میشود که در حال حاضر شیلات گلستان از راههای مختلف از جمله راه اندازی مزارع منفرد، پرورش ماهی در دریا و راه اندازی مجتمع پرورش ماهیان خاویاری، بر پرورش این ماهیان در استان متمرکز شده است به طوری که حجم تولید این نوع ماهیان در مزارع منفرد از ۴تُن در سال۹۲ با اشتغال ۳نفر، به ۵۰تُن تولید و اشتغال ۳۳نفر در سال۹۸ رسید.
سیدجواد قدس علوی افزود: راه اندازی بزرگترین مجتمع پرورش ماهیان خاویاری کشور با هدف تولید ۴۰۰۰تُن گوشت و ۳۰۰تُن خاویار در مساحت ۵۰۰هکتار با اشتغالزایی ۲۴۰۰نفر بصورت مستقیم و غیرمستقیم در قالب ۲۰۰مزرعه با هزینه ۲۰۰۰۰میلیارد ریال در دستور کار قرار دارد که در مرحله اول ۴مزرعه این مجتمع بصورت آزمایش یا پایلوت در سفر دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان گلستان، با ظرفیت هر مزرعه ۲۰تُن تولید گوشت و ۱/۵تُن خاویار که اعتبارآن بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال است، به وسیله بخش خصوصی کلنگ زنی شد.
ششمین همایش ملی و نمایشگاه خاویار و صنایع وابسته با هدف بررسی اهمیت و جایگاه ماهیان خاویاری و برنامههای این سازمان در توسعه متوازن و پایدار پرورش این گونههای ارزشمند در اقلیمهای مختلف سرزمین ایران اسلامی در دهه اخیر، ضرورت و اهمیت حمایت از این صنعت بزرگ و نوپا به ویژه تجارت آن برگزار شد.
در این همایش که به همت دست اندرکاران صنعت خاویاری و با همکاری سازمان شیلات ایران و صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و با حضور جمعی از مسئولان کشوری و مدیران کل شیلات استانهای کشور بود، از تمبر گرامیداشت خاویار ایرانی امروز رونمایی شد.