روزنامه نگار لبنانی تصریح کرد: آمریکا و عربستان میخواستند خلاء سیاسی در لبنان به جنگ داخلی در این کشور منجر شود که به نفع رژیم صهیونیستی بود، اما با سیاست بسیار جالب حزب الله، ناکام شدند.
آقای محمد غروی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: بی تردید آمریکا و دیگر هم پیمانانش به ویژه عربستان سعودی از زمان جنگ ۳۳ روزه، نقش به سزایی در لبنان ایفا میکنند، چون نتوانستند حزب الله را در جنگ نظامی شکست دهند، اکنون جنگی همه جانبه به ویژه در عرصه اقتصادی علیه این کشور به راه انداختند.
وی گفت: آمریکا قوانینی اعمال کرده است تا لبنانیها به اقتصاد جهانی دست نیابند و سعودیها نیز مردم لبنان را تحریم کردند و مانع از آن شدند که سعد حریری دولت تشکیل دهد، این بخشی از فشارهای ریاض و واشنگتن علیه این کشور است.
آقای غروی تاکید کرد: بی تردید طولانی شدن خلاء سیاسی در لبنان به نفع هیچ کس نیست، زیرا همه احزاب و فعالان سیاسی زیر فشارند.
وی گفت: آمریکا و عربستان سعودی در این خیال بودند که خلاء سیاسی، فشار زیادی را بر حزب الله ایجاد میکند، اما متوجه شدند که این قضیه به همه احزاب سیاسی خسارت میزند.
این پژوهشگر لبنانی با اشاره به ناکامی آمریکا از ایجاد جنگ داخلی در لبنان به علت توان رزمی و سیاست مترقی حزب الله افزود: برغم آن که حزب الله توان آن را دارد تا بر لبنان سیطره کامل داشته باشد، اما چنین تصمیمی ندارد.
آقای غروی گفت: به همین علت، آمریکا و هم پیمانانش با ایجاد خلاء سیاسی در لبنان، هر کاری کردند تا در این کشور جنگ داخلی برپا شود، اما موفق نشدند.
وی افزود: رژیم صهیونیستی میخواست لبنان را به جنگ داخلی بکشاند، اما حزب الله مانع شد و میشود.
آقای غروی همچنین درباره برخی تلاشها برای بین المللی کردن مسأله لبنان اظهار داشت: برخی طرفهای خارجی مانند فرانسه، سعودی و آمریکا که خود را در لبنان دارای نفوذ میدانند به احتمال زیاد به این نتیجه رسیدند که این کشور باید تقسیم شود و نیروهای بین المللی وارد آن شوند.
این روزنامه نگار لبنانی افزود: البته هدف از اجرای این طرح احتمالی؛ نه اقدامی برای حفظ امنیت لبنان بلکه تلاش برای حفظ امنیت رژیم صهیونیستی است، چون به خوبی درک میکنند که اگر در این کشور آشوب و جنگ داخلی برپا شود، سرزمینهای اشغالی ناامن خواهد شد.
وی گفت: به نظر میرسد حزب الله، این پیام را به نحوی به رژیم صهیونیستی داده است که اگر در لبنان آشوب برپا شود، امنیت آنان نیز با خطر مواجه خواهد شد.
آقای غروی افزود: به همین علت به این نتیجه رسیدند که اگر لبنان درگیر آشوب شد، فکری برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی کنند، پس نیروهای بین المللی را وارد لبنان کنند تا امنیت در مرزهای لبنان با سوریه و فلسطین تأمین شود و همزمان، لبنان در آشوب و مشکلات، بغلطد.
وی همچنین درباره رفتار حزب الله در قبال تحولات لبنان گفت: خلاء سیاسی در لبنان به زیان همه احزاب سیاسی این کشور است، به نحوی که اکنون شماری از مردم از احزابی که در آن عضویت داشتند خارج شدند و دیگر به احزاب اعتمادی ندارند.
آقای غروی افزود: این پدیده به تدریج در لبنان در حال گسترش است و مردم این کشور دیگر مصلحت شخصی را بر مصلحت حزبی ترجیح میدهند، زیرا فقر روز به روز در آن جا بیشتر میشود.
این روزنامه نگار لبنانی گفت: طبعاً خلاء سیاسی در این کشور هر چه بیشتر طولانی شود به زیان کل احزاب خواهد بود، زیرا شمار قابل توجهی از مردم از احزاب بیزارند.
وی افزود: البته حزب الله در مقایسه با دیگر احزاب سیاسی، کمترین ریزش را خواهد داشت، زیرا حزب الله معروف است به این که به وعدهها و گفته هایش، پایبند است، اما دستی در دولت لبنان ندارد که بتواند مشکلات را رفع کند.
آقای غروی گفت: همه احزاب سیاسی جز حزب الله در شرایط کنونی لبنان سهیم اند، زیرا حزب الله، آخرین حزبی بود که وارد حاکمیت شد به همین علت کمترین تقصیر ممکن، متوجه آن است، اما دیگر احزاب به علت تسلط ۴۰ - ۵۰ ساله بر این کشور، مقصرند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره علت اقدامات اخیر حریری به ویژه انصراف از تشکیل دولت و تلاش برای احیای پایگاه اجتماعی از دست داده حزبش برای انتخابات آینده مجلس؛ گفت: حریری با عذرخواهی از تشکیل دولت آن هم پس از ۹ ماه، ضربه بزرگی به لبنان زد.
این روزنامه نگار تصریح کرد: ما به رفتارهای حریری میگوییم «حریریه السیاسیه» که با تأخیر ۹ ماهه در تشکیل دولت؛ کشور را به این سو کشاند، حریریت را کلاً زیر سوال برد و آن را به مرگ سیاسی کشاند.
آقای غروی گفت: او قادر نخواهد بود در انتخابات آینده به اهدافش دست یابد و این خسارت زیادی برای اهل سنت لبنان، آمریکا و رژیم سعودی است.
وی افزود: البته سعودیها میخواستند مانع از تشکیل دولت در لبنان شوند، اما بینش سیاسی شان همین قدر کوتاه است که نمیتوانند بفهمند اگر حریری بازنده انتخابات شود اهل سنت کلاً زیان میبیند و سعودیها نیز به تبع او ضرر خواهند کرد، چون حامی اهل سنت در آن کشورند.
آقای غروی گفت: به همین علت در پی کناره گیری حریری، اهل سنت در لبنان اشتباه بزرگی مرتکب شد و در انتخابات آینده، خسارت بزرگی خواهد دید و حزب الله ضرر نخواهد کرد.
وی افزود: البته انتخابات را خیلی دور میبینم و در آینده نزدیک انتخاباتی در لبنان نمیبینم، چون دولتی وجود ندارد و مردم هم اهمیتی به انتخابات نمیدهند.
این پژوهشگر پیش بینی کرد: در آینده نزدیک، دولتی در لبنان تشکیل نشود موضوعی که یقیناً به زیان انتخابات آینده خواهد بود.
آقای غروی گفت: اگر دولت در لبنان تشکیل نشود و دولت وقت لازم برای آماده سازی تمهیدات انتخابات نداشته باشد در آینده نزدیک، انتخاباتی نخواهیم داشت.