رئیس سازمان شیلات کشور گفت: میزان تولید خاویار در سال ۹۲ کمتر از یک تن بوده و در سال ۹۹ به بیش از ۱۲ تن رسیده و این یعنی رشد ۱۲ برابری تولید خاویار ظرف هفت سال.
آقای نبی الله خون میرزایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: همچنین تولید گوشت ماهیان خاویاری که در سال ۹۲ حدود ۶۰۰ تن بود در سال ۹۹ به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.
وی گفت: برنامه توسعه و رشد صنعت پرورش ماهیان خاویاری یکی از دستور کارهای جدی سازمان شیلات کشور در سراسر پهنه سرزمینی است.
رئیس سازمان شیلات کشور افزود: پس از توافق با کشورهای ساحلی دریای خزر مبنی بر مأموریت صید تجاری ماهیان خاویاری صنعت پرورش این ماهیان در کشور روند پرشتابی را در پیش گرفته است.
آقای خون میرزایی ادامه داد: در سالهای اخیر در مقاطعی پرورش ماهیان خاویاری در قفس تجربه شد که این فعالیت در دریا صورت میگیرد و بنا داریم این فعالیت را گسترش دهیم.
وی گفت: خاویار تولید ایران، بهترین و گرانترین خاویار جهان است و با توجه به قیمت بالا و ارزآوری یک محصول صادراتی بازار پسند محسوب میشود.
رئیس سازمان شیلات کشور افزود: در حال حاضر بیش از ۱۷۵ مزرعه فعال در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در ۲۱ استان کشور وجود دارد که امیدواریم با توسعه پرورش این دست ماهیان بتوانیم صادرات و ارزآوری محصول را متناسب با گسترش تولید در استانهای کشور افزایش دهیم.
آقای خون میرزایی گفت: در حال حاضر تقریباً نیمی از خاویار تولیدی در کشور صادر میشود و نیمی دیگر در داخل کشور مصرف میشود که کف قیمت خاویار فیل ماهی حدود ۸۰۰ دلار است که قیمت این محصول با ارائه در بسته بندیهای مناسب به حدود هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۳۰۰ دلار هم میرسد.