7 ذی الحجه؛ سالروز شهادت پنجمین قافله سالار شیعیان پارسا، خورشید پر صلابت آسمان اندیشه، حضرت امام محمد باقر (ع) است.
به گزارش خبر گزاری صداوسیما؛ مرکز کرمان؛ هفتم ذی الحجه مصادف است با سالروز شهادت پنجمین آفتاب آسمان ولایت و امامت حضرت ابو جعفر، امام محمد باقر (علیه السلام) شکافنده علم که زندگیش سراسر دانش و ارزش بود بدین جهت که : دریای دانش را شکافت و اسرار علوم را آشکارا ساخت از این رو باقر العلوم نامیده شد.
نام آن حضرت محمد است.این نامى است که رسول خدا (ص) از دیر زمان براى وى برگزیده بود. جابر بن عبد الله انصارى افتخار دارد که سلام رسول خدا ) ص) را به امام باقر (ع) ابلاغ کرده است.
سستی پایههای حکومت امویان، برای امام باقر(ع) و نیز امام صادق(ع) زمینهای را فراهم آورد که برای سایر ائمه(ع) فراهم نشد. آن حضرت جنبشی علمی پدید آورد که در دوره امامت فرزندش امام صادق(ع) به اوج خود رسید.
این زمینه، سبب شد تا امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بیشترین آرای فقهی، تفسیری و اخلاقی را در کتب فقهی و حدیثی از خویش بر جای گذارند.
از امام باقر(ع)، روایات بسیاری در زمینههای فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن، اخلاق و آداب نقل شده است. همچنین در دوره امامت او، تدوین دیدگاههای شیعه در رشتههای گوناگون مانند اخلاق، فقه، کلام، تفسیر آغاز شد. طبق منابع تاریخی، امام باقر(ع) هنگام واقعه کربلا خردسال بوده و در این واقعه حضور داشته است.
سرانجام در هفتم ذیحجه سال ۱۱۴ هجری در سن ۵۷ سالگی در مدینه با توطئه هشام مسموم شد وپیکر مقدسش را در قبرستان بقیع کنار پدر بزرگوارش علی بن حسین امام زین العابدین به خاک سپرده شده است.