فرضیات زیادی در مورد کووید ١٩ وجود دارد؛ ضروری است بدانیم چه گفتههایی در مورد این ویروس نادرست است تا از انجام آنها پرهیز کنیم.
به گزارش وب گردی خبرگزاری صداوسیما؛ در دوران اپیدمی همه گیری کرونا شاهد بودیم که این بیماری طیف وسیعی از عوارض و علائم مختلف را برای بیماران ایجاد میکند و پزشکان با توجه به سن، جنس، علایم بیماری و بیماریهای زمینهای داروهای مختلفی را تجویز میکنند که این داروها از فردی به فرد دیگر متفاوت است.
در این بین لازم است که هر فرد باورهای اشتباه خود را در خصوص این بیماری اصلاح کند و تنها در خصوص علائم و بیماری خود با پزشک مربوطه در تماس باشد و مراقبت های لازم را انجام دهد، چراکه با توجه به مقاومت باکتریها و سایر عوامل بیماری زا باید از مصرف خودسرانه دارو به خصوص آنتی بیوتیک ها خودداری شود. اما برخی از افراد مبتلا به این بیماری یا افرادی که برخی علائم سرماخوردگی دارند تصورات اشتباهی در مورد این بیماری دارند که در این ادامه به تشریح برخی از این باورهای اشتباه میپردازیم.
براساس برخی توصیه های سنتی، استفاده از گلاب به دلیل نقش ضدعفونی که دارد باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و همچنین بهبود علائم آن می شود. اما لازم است بدانیم تاکنون هیچ مطالعه ای نقش ضدعفونی کنندگی این ماده را در برابر ویروس ها خصوصا ویروس کرونا به اثبات نرسانده است. اگرچه گلاب از نظر خواص مفید برای سلامتی بدن، خصوصا اعصاب و روان، اهمیت دارد اما نقش ضدعفونی کنندگی آن از نظر علمی تایید نشده است. در برخی مطالعات مشاهده شده که عصاره ی گل محمدی با درجه ی غلظت بالا، درجاتی از خاصیت آنتی باکتریایی از خود نشان داده است که البته در اینباره نیز بین نتایج مقالات مختلف تضاد وجود دارد. از طرفی باید توجه داشت که عامل ایجاد کننده ی بیماری کووید ۱۹ از جنس ویروس هاست. براساس مطالعات و شواهد علمی موجود، گلاب هیچ نقشی در ضدعفونی سطوح و دست ها در برابر ویروس کرونا ندارد. توصیه می شود برای ضدعفونی از الکل و وایتکس، براساس دستورالعمل های اعلام شده استفاده کنید.