یک پژوهشگر طب سنتی و متخصص فیزیولوژی درباره بایدها و نبایدهای مصرف برخی مواد غذایی در تابستان بین کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، توجه به این موضوع میتواند سبب حفظ سلامت افراد شود و کیفیت زندگی آنها را ارتقاء بخشد به طور مثال بایدها و نبایدهای تغذیهای به طور کلی بر اساس مزاج افراد متفاوت است و از آنجایی که مزاج گرم مزاجان با مزاج تابستان برابری میکند، احتمال آسیب ناشی از مصرف نادرست مواد غذایی در این افراد بیشتر است.
دکتر مهدی میرغضنفری افزود: بر این اساس، این افراد باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت را بالا میبرد و باعث خشکی بدن میشود، اجتناب کنند.
وی ادامه داد: ادویه تند همچون فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند و خردل، سبزیجات تند مانند سیر و پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید در گروه خوردنیهایی هستند که باید در مصرف آنها به خصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد.
این پژوهشگر طب سنتی خاطر نشان کرد: گوشت قرمز به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد در فصل تابستان باید کمتر مصرف شود، بخصوص گوشت شتر که مزاج بسیار گرمی دارد.
وی بیان داشت: انواع گوشت سفید با وجودی که نسبت به گوشت قرمز دام، مزاج ملایم تری دارند، اما گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین به سبب گرمای زیادی که تولید میکنند، در این فصل باید کمتر مورد استفاده قرار گیرند.
میرغضنفری افزود: گوشت مرغ و ماهی گرمای کمتری دارد و بخصوص ماهی با داشتن مزاج سرد وتر به شرطی که با ادویه تند و شور نشده باشد و آب پز باشد، برای این فصل بسیار مناسب است.
وی گفت: همچنین نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاجها بخصوص گرممزاجان در این فصل زیان آ ور است.
این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: همچنین مصرف مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و میتواند مضر و التهاب آور باشد.
در میان مغزهای آجیلی، بادام یا فندق به دلیل آن که طبع ملایم تری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمیکنند.
میرغضنفری افزود: توصیه میشود از مصرف زیاد فسنجان به دلیل دارا بودن گردو همچنین حلواارده به علت کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب شود
.
به گفته این پژوهشگر طب سنتی، مصرف آبدوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار، ماست و اسفناج از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی تابستان هستند، البته باید مزاج شخصی و و وضعیت معده را در نظر داشت.
همچنین توصیه میشود در تابستان اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه کرد تا سریعتر هضم شوند.
بیشتر بخوانید :
مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو عمانی و نارنج ترش شده باشد، گشنیز پلو و سالادکاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه میشود.