به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز گلستان،
اين پرنده ها در بيشه زارها، درختزارهاي حاشيه پارك ملي گلستان زيست مي كنند و پراكندگي آن در زيستگاه هاي مذكور يكسان نيست و تراكم آن بر حسب موقعيت مكاني و فعاليتهاي موجود انساني وكشاورزي متفاوت است. قرقاول گونه اي از تيره ماكيان است كه عموما در جنگل هاي مرطوب و بوته زارهاي تمشك و گاهي درختان پهن برگ آشيانه سازي مي كنند جمعيت اين گونه منحصر بفرد از زيبايي خيره كننده برخوردار است.
قرقاول نر با سري به رنگ سبز براق، پوست برهنه دور چشم به رنگ قرمز گلي، گوش پرهاي كوتاه و بدن به رنگ قرمز گلي با رگه هاي سياه موج دار از قرقاول ماده كه به رنگ قهوه اي خاكستري رنگ است متمايز است. قرقاول نر ۸۵سانتی متر و ماده ۶۰سانتی متر با احتساب دم طول دارد و به واسطه دم بلند و رنگین و راه رفتن با شکوهش از سایر ماکیان متمایز است.
سرشماري پاييزه قرقاول در زيستگاه پارك ملي گلستان در شهرستان گاليكش انجام می شود.
قرقاول با نام phasianus colchicus علمي از گونه هاي بومي وحمايت شده كشور است و شكار و نگهداري آن طبق قانون ممنوع و در سال هاي اخير اين گونه و زيستگاه هاي زادآوري آن به علت افزايش آگاهي مردم و تلاش محيط بانان پارك ملي گلستان با ايجاد امنيت زيستگاهي در شرايط مطلوبي حفاظتي قرار گرفته است.
پارک ملی گلستان بزرگترین و قدیمیترین پارک ملی کشور با مساحتی ۹۱هزار و ۸۹۵هکتار در شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی واقع شده است.