دفتر ریاست جمهوری لبنان اعلام کرد، الحریری حاضر نبود درباره هرگونه اصلاح و تغییر در کابینه پیشنهادی رایزنی کند.
در این بیانیه آمده است: میشل عون از الحریری خواست کابینه پیشنهادی خود را اصلاح و تغییراتی در آن ایجاد کند و به توافقی که پیشتر در این زمینه حاصل شده بود، بازگردد، اما الحریری حاضر نبود درباره هرگونه اصلاح و تغییر در کابینه پیشنهادی رایزنی کند و اصرار داشت که خود شخصا اسامی وزرا را انتخاب کند. مخالفت نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه با اصل توافق با رئیس جمهور بیانگر این است که الحریری از پیش تصمیم انصراف از تشکیل کابینه را اتخاذ کرده بود. رئیس جمهور در سریعترین زمان ممکن موعد رایزنیهای پارلمانی را برای بررسی روند تشکیل کابینه تعیین خواهد کرد.
حریری عصر چهارشنبه فهرست کابینه ۲۴ نفره اش را تقدیم میشل عون رئیس جمهور این کشور کرد. کاخ ریاست جمهوری لبنان ساعتی بعد در بیانیهای این فهرست را برخلاف توافقات قبلی اعلام و مشورت و بحث بیشتر برای تشکیل دولت را خواستار شد.
عصر پنج شنبه باز سعدحریری به دیدار میشل عون رفت و پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: درباره تشکیل دولت گفتگو کردیم، اما در مواضع تغییری ایجاد نشده است و نتوانستم با میشل عون به توافق برسم، ایشان پیشنهاداتی در ساختار کابینه داشتند که نتوانستم بپذیرم، به همین علت از ادامه ماموریتم برای تشکیل کابینه عذرخواهی کردم.
تحلیلگران سیاسی میگویند، سایه سنگین دخالتهای خارجی یکی از اصلیترین موانع تشکیل دولت هفتاد و هفتم لبنان است.