معاون وزیر کشور: افزایش جمعیت باید در کنار توزیع متوازن آن اتفاق بیفتد.
وی سمیرم، فریدن و فریدونشهر را از شهرستانهای مهاجرفرست استان اصفهان دانست و تاکید کرد: لازم است زیرساختهای شهری مناسب در این مناطق ایجاد شود تا جریان مهاجرتی از آنها کاهش یابد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با بیان اینکه در سالهای ۹۰ تا ۹۵ حدود ۸۴ هزار مهاجر وارد کلانشهر اصفهان شدند، افزود: ۸۲ درصد آنها از شهرها، ۱۲ درصد از روستاها و پنج درصد از کشورهای دیگر بودند.
جمالی نژاد بیشترین مبداء حرکت مهاجران وارد شده به شهر اصفهان در سالهای ۹۰ تا ۹۵ را تهران، اهواز، شهرکرد، نجف آباد، شاهین شهر و شهرضا اعلام کرد و گفت : حدود ۱۰۲ هزار مهاجر نیز در این سالها اصفهان را ترک کردند که بیشترین مهاجرت آنها به شاهین شهر و تهران بوده است.
وی مهمترین عوامل ایجاد حاشیه نشینی را نبود تعادل منطقهای در کشور، کم توجهی به مشکلات مبداء عنوان کرد و افزود: تمرکز گرایی اقتصادی در کلانشهرها، نبود نظام سلسله مراتبی در سکونتگاهها، گرانی مسکن در بافت اصلی شهرها و پایین بودن شاخصهای تولید در مبداء عوامل تشدید کننده مهاجرت هستند.
نخستین کنگره "استان اصفهان و توسعه ملی، چالشها و فرصتهای پیشرو" روز سهشنبه ۲۲ تیر در دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز تا ٢۴ تیر برگزار شد.
۳۲ نشست تخصصی در محورهای تاریخی، فرهنگی، اجتماعی، سلامت، صنعت و فناوری، گردشگری، توسعه علمی، مدیریت و اقتصاد، هنر، معماری و شهرسازی، رسانه، کشاورزی، آب، محیط زیست، جوانان و ورزش در این کنگره برگزار شد.