برنامه پیشگیری از تنبلی چشم و غربالگری شنوایی کودکان ۳ الی ۵ سال همزمان با آغاز هفته بهزیستی در استان یزد آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان با اشاره به این که غربالگری شنوایی، برنامهای عمومی ویژه کودکان سنین پیش دبستانی شامل سنین سه، چهار و پنج سال است، گفت: این برنامه با توجه به سیاست ها، وظایف و اهداف معاونت پیشگیری از معلولیتهای مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور طراحی شده است.
ناصر صباغ زادگان افزود: در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران در استان یزد به پوشش ۱۰۰ درصد رسیده و خوشبختانه اهداف برنامه محقق شده است.
وی سنین سه تا پنج سال را دوره شایع کم شنوایی انتقالی عنوان کرد و گفت: این سن، سن طلایی یادگیری است و کم شنواییها حتی مقطعی و خفیف هم اثر سوء بر یادگیری کودک میگذارد و از طرفی تشخیص کم شنوایی خفیف تا متوسط برای خانواده تقریباً غیر ممکن است، بنابراین غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال سال در مراکز مثبت زندگی سراسر استان با همکاری ادیولوژیستهای مجرب اجرا میشود.
صباغ زادگان تنبلی چشم را با تشخیص به موقع قابل درمان دانست و تصریح کرد: تنبلی چشم شایعترین علت نابینایی یک چشمی در افراد زیر ۲۰ سال و دومین علت کاهش بینایی در کودکان است. اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود، فرد از یک یا هر دو چشم بسیار کمبینا یا نابینا خواهد شد.
معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان یزد افزود: زمان طلایی برای درمان تنبلی چشم، زیر ۶ سال است و کودکان ۳ تا ۶ ساله باید سالی یک باردر برنامه پیشگیری از تنبلی چشم غربال شوند و هر چه درمان چشم تنبل بیشتر به عقب بیفتد، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر میشود.
وی تأکید کرد : پس از ۷ تا ۱۰ سالگی، درمان تأثیر زیادی در بینایی نخواهد داشت و درمان با پوشاندن چشم سالم و تقویت چشم تنبل امکان پذیر است.
صباغ زادگان با اشاره به فعالیت ۲۵ پایگاه دائم سنجش بینایی در استان گفت: در سال ۹۹ تعداد ۳۷ هزار کودک در سراسر استان سنجش بینایی شدند و هزار و ۶۰۰ کودک با انواع اختلالات بینایی شناسایی شدند که از این تعداد، ۱۸۶ کودک، آمبلیوپ قطعی تشخیص داده و به مراکز تخصصی ارجاع شدند.