لنده روی ریل توسعه؛
بهره برداری و کلنگ زنی ۱۲ طرح عمرانی در لنده
۱۲ طرح عمرانی در لنده با هزینه ۹۰۰ میلیارد ریال اعتبار بهرهبرداری و یا کلنگ زنی شد.
فرماندار شهرستان لنده در آیین کلنگ زنی این طرحها گفت: طرح احداث نقاط مانوری برق برای تقسیم بار مصرفی شهرستان لنده به طول ۵۴۱ متر با اعتبار ۲ میلیارد ریال تومان به نمایندگی از ۵ طرح ۳۰ میلیارد ریالی به بهرهبرداری رسید.
تورج رزمجو افزود: میدان شهید سلیمانی و ساماندهی ورودی شهرلنده با اعتبار ۴۰میلیارد و مشارکت ۱۰میلیارد ریالی بنیاد علوی با مشارکت شهرداری لنده نیز کلنگ زنی شد.
وی ادامه داد: همچنین طرح ۵۰۰ هکتاری تامین آب اراضی کشاورزی دشت بُن با اعتبار ۶۰۰میلیارد ریال با مشارکت ۵۰درصدی بنیادعلوی و جهادکشاورزی با اشتغالزایی ۲۵۰ نفر هم از جمله طرح های کلنگ زنی این شهرستان است.
رزمجو از آغاز طرح آسفالت جاده دوک، کت و قیام به طول ۷ کیلومتر و اعتبار ۳۲میلیارد ریال و آسفالت وزیرسازی راه روستایی مال آخوند به طول ۲ کیلومتر با اعتبار ۱۲ میلیاردر یال خبرداد و گفت: ایجاد پارک روستای مال ملا با اعتبار ۸ میلیارد ریال و اجرای طرح هادی در روستاهای شیتاپ و بنبه بلوط با اعتبار ۲۳ میلیاردریال با همکاری بنیادعلوی و بنیاد مسکن نیز از جمله طرحهایی است که عملیات اجرایی آن آغاز شد.
فرماندار لنده افزود: اصلاح و بازسازی شبکه توزیع و تامین آب شرب شهر لنده با اعتبار ۱۵ میلیارد ریال و بهره برداری از سایت شرکت ایرانسل در روستای سراسیاب با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال در روستای سرآسیاب نیز به بهره برداری رسید.
معاون عمرانی استاندار هم در حاشیه افتتاح و کلنگ زنی این طرحها گفت: سال ۱۴۰۰ در زمینه توسعه متوازن مناطق محروم در استان رشد بسیار خوبی داشتیم به طوری که اعتبارات راههای روستایی ۴۰۰ درصد افزایش یافته است.
حاجی زاده افزود: اولویتهای اول استان آب شرب، جاده و ساماندهی و زیر ساختهای شهری و مبلمان شهری است.
تاج الدینی مدیرکل جهاد کشاورزی استان هم در حاشیه کلنگ زنی آبیاری اراضی دشت بُن گفت: این طرح با مساحت ۵۰۰ هکتار و اشتغالزایی ۲ هزار و ۵۰۰ نفر با اعتبار ۶۳۰ میلیارد ریال با مشارکت بنیاد علوی کلنگ زنی شد.
شهابی نسب مدیر برنامه و بودجه استان هم اتصال جاده لنده به پاتاوه - دهدشت، اتصال لنده، تشان-به خوزستان و بهره برداری از جاده لنده به بخش چاروسا را از مهمترین راههای خروج شهرستان لنده از بن بست عنوان کرد.
شهرستان کوهپایه ای، گرمسیری و قدیمی لنده به مرکزیت شهر لنده از شهرستان های کهگیلویه و بویراحمد دارای جمعیتی افزون بر ۲۳ هزار نفر و در فاصله حدود ۲۷۰ کیلومتری یاسوج مرکز این استان واقع شده است.
شهرستان لنده با پنج هزارو ۵۶۰ خانوار، ۱۰۶ روستا و ۴۱ درصد جمعیت روستایی و ۵۹ درصد جمعیت شهری یکی از شهرستان های محروم کشور به شمار می رود.
لنده از سال ۱۳۰۵ به عنوان یکی از بخش های مهم شهرستان کهگیلویه معرفی شده است و این بخش در سال ۹۱ به شهرستان ارتقاء یافت.