تبادل آتش میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد در تیراندازی نیروهای نظامی ارمنستان، یک نظامی جمهوری آذربایجان زخمی شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیمااز باکو؛ وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد: ساعت ۱۰ به وقت محلی در منطقهی مرزی "صدرک" متعلق به جمهوری خودمختار نخجوان میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان تبادل آتش شده است.
بر اساس این گزارش، در نتیجه تیراندازی نیروهای مسلح ارمنستان به سوی مواضع جمهوری آذربایجان یک نظامی این کشور زخمی و به بیمارستان منتقل شده است. پایگاه خبری وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد: نیروهای آذربایجان در پاسخ به تیراندازی ارتش ارمنستان عکس العمل متقابل نشان داد. در حال حاضر وضعیت در منطقه مذکور ثابت و شرایط عملیاتی تحت کنترل نیروهای جمهوری آذربایجان است. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان شب گذشته هم از تیراندازی به مواضع این کشور در حاشیهی شهر شوشا خبر داد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان، پیش از این هم به طور متوالی از تیراندازیهای ارتش ارمنستان گزارش داده بود، ولی تیراندازی در منطقه آزاد شده شهر " شوشا " پس از بیانیه صلح ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ اولین باری است که گزارش میشود. شهر شوشا در نتیجهی جنگ ۴۴ روزه با ارمنستان آزاد و پس از بیانیهی صلح به عنوان پایتخت فرهنگی جمهوری آذربایجان انتخاب شده است.
بحران جدید میان باکو و ایروان
در قفقاز جنوبی یک منطقه مورد اختلاف جدید بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان پدید آمده است، باکو تهدید میکند که اگر بر اساس توافقنامه سه جانبه مسیری برای مرتبط شدن باکو به منطقه نخجوان و ترکیه ایجاد نشود حتی متوسل به زور خواهد شد. منطقه مورد اختلاف دو طرف جایی است که ارمنیها آن را سونیکس و در جمهوری آذربایجان آن را زنگزور مینامند، مطابق با توافقنامه سه جانبه، از این منطقه باید مسیری عبور کند که باکو را به منطقه نخجوان و ترکیه متصل میکند. حالا جمهوری آذربایجان برای ایجاد این مسیر از طریق ارمنستان تاکید دارد ومی گوید این مورد توافقنامه سه جانبه بین ایروان - باکو و مسکو باید اجرایی شود درغیر این صورت به زورمتوسل خواهد شد. جمهوری آذربایجان در جریان درگیریهای نظامی ۴۴ روزه شش مهر ماه سال گذشته توانست سرزمینهای خود را از اشغال نیروهای ارمنستان در قره باغ آزاد کند. این درگیریهای نظامی ۲۰ آبان ماه سال گذشته با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان، روسیه و نخست وزیر ارمنستان پایان یافت، اما بعد از این مدت اکنون اختلافات تازهای بین دو طرف بر سر ایجاد کریدور در منطقه مورد اشاره پیدا شده است.