مدیرعامل شرکت برق حرارتی: دولت و مجلس بدهی ما را معادل ۵۸ هزار میلیارد تومان پرداخت نکرده اند که این موضوع سبب بدهکاری وزارت نیرو به سازندگان نیروگاه شده است.
وی با بیان اینکه ما سالانه ۳۶۰ میلیارد یورو پرداخت ارزی به تولید کنندگان برق داریم گفت: هم اکنون ۳۵۰۰ میلیارد تومان به تولید کننده برق و ۱/۱ میلیارد یورو به گروه مپنا بدهکار هستیم.
طرزطلب با اشاره به اینکه برخی از تولید کنندگان برق از صندوق توسعه ملی تسهیلات ارزی دریافت کرده اند ادامه داد: این بخش درحال ساخت۲۷۰۰ مگاوات نیروگاه بودند که به دلیل تامین مالی نشدن از سوی بانک مرکزی، این بخش از تولید، کنده شده و تاخیر در ساخت خواهند داشت.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: هم اکنون نیروگاههای آریان زنجان، رودشور، ارومیه، سبلان، چابهارو خرم آباد منتظر تامین مالی از سوی بانک مرکزی هستند البته این موضوع از قبل پیش بینی شده و به دولت و وزارت نیرو اعلام شد، اما منابع تامین نشد.
طرزطلب با بیان اینکه به دلیل تاخیر در باز پرداختها، صندوق توسعه ملی به ساخت نیروگاه تسهیلات نمیدهد افزود: تعهدات ما به صندوق ارزی بوده که رقم هم اکنون تا ۵ برابر زمان تسهیلات شده است باید ارز به ما اختصاص یابد تا بدهی پرداخت شود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی، از درخواست صنایع برای دریافت مجوز ساخت نیروگاه برق در ۱۲ استان کشور خبر داد.
آقای محسن طرزطلب در نشست خبری امروز با بیان اینکه صنایع خرد و بزرگ بیش از ۱۲ هزار مگاوات برق کشور را مصرف میکنند افزود: تا ۸ هزار مگاوات از این رقم، سهم صنایع پرمصرف فولادی، فلزی و معدنی است که این بخش هم اکنون درخواست ساخت ۱۰ هزار و ۵۶۳ مگاوات نیروگاه در ۱۲ استان را به وزارت نیرو ارائه داده اند.
وی با اشاره به اینکه این درخواست شامل ۱۳ پروژه و برحسب نیاز صنایع انرژی بر است گفت: طبق فهرست ارائه شده فولاد مبارکه اصفهان ۱۵۰۰ مگاوات، فولاد هرمزگان ۱۵۰۰ مگاوات در منطقه ویژه خلیج فارس، آلومینیوم المهدی ۵۰۰ مگاوات، صنایع ملی مس ایران ۸۰۰ مگاوات، چادرملو ۱۰۰۰ مگاوات، گل گهر ۱۳۰۰ مگاوات، آلومینیوم ایران ۵۰۰ مگاوات، آلومینیوم جنوب ۵۰۰ مگاوات، آلومینای ایران ۱۴۰ مگاوات، توسعه آب آسیا ۱۰۰۰ مگاوات، شرکت پویا انرژی ۷۹۶ مگاوات، فولاد خوزستان ۵۰۰ مگاوات و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز ۵۰۰ مگاوات درخواست ساخت نیروگاه را ارائه داده اند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه پس از صدور موافقت نامه، آماده تسهیل سازی روند ساز نیروگاهها هستیم ادامه داد: هم اکنون شرکت برق حرارتی ۴ هزارمگاوات نیروگاه حرارتی دارد که این شرکتها میتوانند با ساخت واحد سیکل ترکیبی در این نیروگاهها علاوه بر اینکه سوخت مصرف نمیکنند برق تولید کنند علاوه بر آن هم اکنون ۳ هزار ساختگاه نیروگاه نیز آماده برای ساخت نیروگاه است و شرکت برق حرارتی همه مجوزهای ساخت نیروگاه را برای این ساختگاهها دریافت کرده است.
طرزطلب با ا شاره به آماده بودن اسناد مزایده این امکانات برای صنایعی که متقاضی ساخت نیروگاه باشد گفت: بخش صنایع برای ساخت ۱۰ هزار و ۵۳۶ مگاوات معادل ۶ میلیارد یورو سرمایه گذاری نیاز دارد که باتوجه به سودهای قابل توجه، این بخش در فروش محصولاتشان در بازارهای بین المللی این رقم سرمایه گذاری قابل توجه نیست.
وی با اشاره به اینکه ساخت نیروگاه سه سال طول میکشد و البته همه تجهیزات مورد نیاز آن نیز در داخل کشور تولید میشود. افزود: این نیروگاهها خصوصی خواهند بود، اما درخصوص تامین سوخت نیرو گاهها هنوز مذاکراتی نشده است، اما با توجه به نظر کارشناسی باید سوخت این نیروگاهها بدون پرداخت یارانه از سوی وزارت نفت تامین شود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی، طبق موافقت نامه ارائه شده, ۱۰ درصد از نیروگاههای این طرح باید از انرژیهای تجدید پذیر باشد گفت: زمان تعیین شده در موافقت اصولی که ما صادر کردیم، یکسال است و اگر در این مدت کاری انجام نشود این قرارداد باطل است.
طرز طلب افزود: قیمت برق تحویلی به صنایع در سالهای گذشته به ازای هر کیلووات ساعت تا ۱۸۰ تومان بود که امسال به ۴۰۰ تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: باوجود همه مشکلات صنعت برق، امسال میزان تولید برق, ۱۴ درصد رشد داشته است.
آقای محسن طرز طلب در نشست خبری امروز افزود: با وجود اینکه شرایط آب و هوا، بارشها و نیروگاههای کشور در سال جاری مانند سال ۹۷ و شاید بدتر نیز است,، اما ۸ درصد بیشتر از سال ۹۷ برق تولید کردیم.
وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص به موقع انجام نشدن تعمیرات نیروگاهی در سال جاری گفت: در یک دهه گذشته تعمیرات نیروگاههای حرارتی بین شهریور و مهر آغاز و در تیرماه به پایان میرسد، اما سال گذشته به دلیل افزایش بی رویه مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری، سوخت نیروگاهها تامین نشد و این موضوع سبب ادامه دار شدن فعالیت نیروگاههای حرارتی و تاخیر در تعمیرات این واحدها شد که شدت گرفتن کرونا و گرمای زود رس شرایط را برای ما سخت کرد، اما بالاخره با همت ۱۱ هزار نفر فعالان بخش تعمیرات نیروگاهی، این واحدها تعمیر و به مدار وارد شدند.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به عمر بالای نیروگاهها از ۴۵ تا ۶۰ سال ادامه داد: با وجود تعمیرات انجام شده، در این ایام علاوه بر عمر بالای نیروگاه ها، دمای ۵۰ درجهی هوا در برخی نقاط سبب خروج اضطراری نیروگاهها از مدار تولید میشود.
طرز طلب با بیان اینکه ظرفیت تولید ما در نیروگاههای حرارتی ۵۱ هزار مگاوات است گفت: هرساله نزدیک به یک میلیون مشترک جدید برق به مشترکان کشور اضافه میشود که اگر این رشد را درن ظر بگیریم ما هرچقدر نیروگاه بسازیم بازهم جوابگوی نیاز نیست بنابراین باید در روند مصرف تغییر ایجاد شده و در یک نقطهای بین مصرف و تولید توازن برقرار شود.
وی با اشاره به اینکه ما میتوانیم توان تولید را در نیروگاههای فعلی تا هزار مگاوات افزایش دهیم افزود: این کار علاوه بر اینکه در سه تا ۴ ماه عملیاتی میشود هزینه بسیار کمی هم نیاز دارد این کار در نیروگاههای قدیمی سبب کاهش خروج اضطراری واحدها از مدار میشود.
مدیرعامل شرکت برق حرارتی با بیان اینکه هم اکنون ۳۵۰۰ مگاوات پروژه ساخت نیروگاه متوقف شده و ساخت نیروگاهها توسط بخش صنعتی نیز به سال آینده نمیرسد گفت: طبق برنامه ریزی انجام شده سالانه باید ۳۷۰۰ مگاوات نیروگاه جدید در کشور احداث شود که همه اینها نیازمند تامین منابع مالی است البته ما حاضریم داراییهای خود را بفروشیم و از محل آن منابع مورد نیاز را تامین کنیم.
طرز طلب افزود: سال گذشته از محل فروش گواهی ظرفیت در بورس، هزار میلیارد تومان منابع دریافت کردیم که صرف نیروگاههای درحال ساخت شد البته تا پایان سال نیز ۲۵۰۰ میلیارد تومان منابع جدید از این محل عاید ما خواهد شد که برای توسعه نیروگاهی مصرف میشود.