پروژه انتقال آب سد قوچم به دشت قروه و دهگلان امروز چهارشنبه با حضور مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیرو ایران آغاز شد.
در چند روز آینده؛ عملیات آبرسانی به شهرهای بیجار، دیواندره و حسن آباد یاسوکند از سد سیازاخ
استاندار کردستان با بیان اینکه کارهای خوبی در حوزه آب در استان انجام شده است، گفت: چند روز آینده عملیات آبرسانی به شهرهای بیجار، دیواندره و حسن آباد یاسوکند از سد سیازاخ آغاز میشود طی که با اجرای این طرحها، منابع آبی پایداری برای استان تامین خواهد شد.
بهمن مرادنیا در آیین شروع عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان اظهار داشت: یکی از مسایلی که همواره درباره کردستان مطرح بوده، برخورداری استان از منابع آبی فراروان است اما مردم از آن در بخشهای شرب و کشاورزی بهرهمند نیستند اما اکنون انقلابی در موضوع آب در استان در حال اتفاق افتادن است.
وی با اشاره به آغاز عملیات انتقال آب از سد آزاد به سنندج و سد قوچم و شهرهای قروه و دهگلان، افزود: در روزهای آینده آبرسانی به شهرهای بیجار و حسن آباد یاسوکند نیز آغاز میشود تا بخش بیشتری از مردم استان از آب شرب پایدار بهرهمند شوند.
مرادنیا با اشاره به اینکه مردم استان طی ۲ تا سه سال آینده از این اقدامات دولت بهره بیشتری خواهند برد، اضافه کرد: به واسطه وجود سد آزاد، چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی سنندج به باغات مثمر تبدیل خواهد شد که کار بزرگی برای اشتغال و توسعه و درآمدزایی استان به شمار می رود.
مرادنیا یادآور شد: با پیگیریهای صورت گرفته، سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای سد ژاوه تامین خواهد شد تا در کمترین زمان آب به ۱۰ هزار هکتار از اراضی اطراف و دشت دهگلان برسد، ضمن اینکه هزینه کلی مورد نیاز برای اجرای این پروژه از ۲۰ هزار میلیارد ریال به هفت هزار میلیارد ریال کاهش مییابد و در ۲ سال اجرا میشود.
استاندار کردستان گفت: فاز دوم این طرح یعنی انتقال آب از سد آزاد به قوچم در اردیبهشت ماه اجرا شد که امروز فاز نهایی آن آغاز میشود و تا ۲ سال آینده با ۶ هزار میلیارد ریال هزینه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی زمان بهرهبرداری از طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج را تا دهه فجر امسال اعلام کرد و گفت: به تازگی یک هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این پروژه اختصاص یافته تا مشکل کمبود اعتبار نداشته باشیم.
نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم به آغاز عملیات اجرایی طرح انتقال آب از سر قوچم به شهرهای قروه و دهگلان اشاره کرد و گفت: انتظار داریم شرکت توسعه منابع آب و نیرو، طبق وعده مقرر و در طول ۲ سال این طرح را به سرانجام برساند.
پرویز اوسطی امرروز چهارشنبه در آیین شروع عملیات اجرایی آبرسانی از سد قوچم به شهرهای قروه و دهگلان افزود: در سایه نظام اسلامی، یکی از آرزوهای دیرینه مردم قروه و دهگلان در قالب فاز سوم در حال به ثمر رسیدن است که انتظار داریم طی ۲ سال اجرا و هفت هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز برای آن تامین شود.
وی با اشاره به هزینه ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی در فاز دوم این طرح و انتقال آب از سد آزاد به قوچم، افزود: قرار است ۳۲ میلیون مترمکعب آب شرب بهداشتی و صنعت شهرهای قروه، دهگلان و دزج اختصاص یابد که نقش بسزایی در توسعه پایدار و رونق منطقه خواهد داشت.
نماینده قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بر لزوم اصلاح شبکههای آب شهری و روستایی و ایجاد تصفیهخانه در موعد مقرر تاکید و افزود: در حال حاضر سه هزار چاه آب فعال در دشتهای قروه و دهگلان وجود دارد و این منطقه به دلیل استفاده زیاد از منابع آب زیرزمینی با تنش آبی و کسری مخزن ۷۰۰ میلیون مترمکعبی در سفرههای زیرزمینی این دشتها مواجه است که اگر در مدت زمانی کوتاه چارهاندیشی نشود، به مشکلات بزرگی بر خواهیم خورد.
اوسطی یکی از راهکارهای پیشنهادی برای این وضعیت را بهبود آبخوانها و اجرای طرحهای آبخیزداری دانست و یادآور شد: سالانه ۵۰۰ میلیون مترمکعب رواناب در شهرستانهای قروه و دهگلان به هدر میرود که با مهار آن، میتوان منابع آب زیرزمینی را احیا کرد.
وی گفت: راهکار دیگر برای احیای آب های زیرزمینی این مناطق، اجرای سامانه انتقال آب از سد ژاوه به سدهای سورال و سنگ سیاه است که باعث تغذیه و نجات دشتهای قروه و دهگلان خواهد شد.