انتخاب یک مرورگر اینترنت برای گشت و گذار در فضای مجازی کار دشواری به نظر میرسد اما همه نرم افزارهای جریان اصلی این رقابت، درگیری جذابی با یکدیگر دارند.
اگر مرورگر اینترنت مهمترین نرم افزار یک سیستم شخصی نباشد میتواند در لیست مهمترینها قرار بگیرد. از حرفهایترین کاربران تا افرادی که تنها برای بررسی اخبار از اینترنت استفاده میکنند به مرورگرهای اینترنت وابسته هستند و تفاوتی نمیکند برای وبگردی به آنها نیاز دارید یا به مهارتهای تخصصی مشغول باشید، مرورگر اینترنت یک ابزار ضروری است.
گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس، مایکروسافت اج، اپرا، ویوالدی و بریو از شناختهشدهترین مرورگرهای اینترنت در دنیای امروز هستند. اگرچه بخش عظیمی از بازار مرورگرهای اینترنتی در اختیار گوگل کروم قرار دارد و بسیاری از کاربران این مرورگر را به عنوان مرورگر پیشفرض سیستم خود انتخاب کردهاند اما کروم تنها مرورگری نیست که میتوانید تجربه خوبی از تعامل با آن کسب کنید. به عبارت دیگر، هر کدام از مرورگرهای ویندوزی نقاط ضعف و قوت خود را دارند. در ادامه معروفترین مرورگرهای اینترنتی را بررسی میکنیم و سپس پاسخ این سوال را میدهیم؛ بهترین مرورگر اینترنت برای ویندوز ۱۰ کدام است؟
گوگل کروم
مرورگر گوگل کروم یک مرورگر اینترنت مبتنی بر پروژه کرومیوم است که نخستین بار در سال ۲۰۰۸ معرفی شد. این مرورگر در دوازده سال گذشته پیشرفتهای بسیاری را تجربه کرده و حالا پایدارتر از همیشه به نظر میرسد. تنها مدتی پس از انتشار گوگل کروم، کدهای اصلی این مروگر توسط گوگل در اختیار توسعهدهندگان قرار گرفت. به همین دلیل در دورانی بسیار کوتاه، مرورگرهایی مبتنی بر پروژه کرومیموم هم معرفی شدند که از مهمترین آنها باید به اپرا و مایکروسافت اج اشاره کرد.
کروم از همان ابتدا از امکانات جالبی بهره میبرد. کاربران این مروگر با خیل عظیمی از افزونههای جذاب روبرو هستند که تواناییها و جذابیتهای این مرورگر را بیشتر میکرد؛ از ترجمه لحظهای تا نگراش متن و حتی برنامههای آفیس. این افزونهها به شما کمک میکنند تا تجربه جذابتری از وبگردی داشته باشید و در حرفهایترین شرایط ممکن با اینترنت کار کنید. مرورگر گوگل کروم که از نگاه امنیتی قدرتمند به نظر میرسد و مدتی پیش نسخه ۸۴ آن به صورت رسمی رونمایی شد. علاوه بر ویندوز، این مرورگر روی سیستم عاملهای اندروید، آیاواس، مک و لینوکس هم عرضه شده است.
موزیلا فایرفاکس
مرورگر فایرفاکس براساس مجموعه نرم افزاری مجازی موزیلا توسعه پیدا کرده و به بنیاد موزیلا تعلق دارد. نخستین نسخه این مرورگر در سال ۲۰۰۲ منتشر شد و مدتی پیش به نسخه ۷۹ رسید. برخلاف آنچه که نماد و نام این مرورگر نشان میدهد، حیوانی که در نماد فایرفاکس میبینید یک روباه نیست بلکه یک پاندای سرخ است. پاندای سرخ نوعی پستاندارد گیاهخوار لقب میگیرد که در منطقه هیمالیا و جنوب چین زندگی میکند.
بزرگترین برتری موزیلا فایرفاکس نسبت به رقیب اصلیاش یعنی گوگل کروم، به فضای اشغالی آن توسط حافظه موقت سیستم برمیگردد. به همان میزان که کاربران کروم از درگیرشدن حافظه رم لپتاپ یا کامپیوتر شخصی حین استفاده از این مرورگر ناراضی هستند، کاربران فایرفاکس از عملکرد آن رضایت کامل دارند. فایرفاکس در مصرف فضای حافظه موقت ۴۰ درصد از کرم بهتر عمل میکند. این مرورگر یکی از نخستین مرورگرهایی بود که قابلیت مسدود تبلیغات اینترنتی را فراهم کرد و از بسیاری از کدهای رایج اینترنتی پشتیبانی میکند. فایرفاکس در شرایطی مشابه با کروم از همه سیستم عاملهای رایج پشتیبانی میکند.
مایکروسافت اج
کاربران فضای اینترنت با مرورگر اینترنت اکسپلورر آشنایی دارند. مرورگر پیشفرض ویندوز در سالهای نهچندان که دور همیشه سرعت پایین و امکانات محدودی داشت. این مرورگر قدیمی و نهچندان جذاب آهسته آهسته به یک نرم افزار منفور تبدیل شد و آنقدر مورد شوخی کاربران فضای مجازی قرار گرفت که مایکروسافت تصمیم گرفت به فکر توسعه یک مرورگر جدید باشد. آنها در سال ۲۰۱۵ نخستین نسخه این مرورگر را منتشر کردند. این مرورگر در سال ۲۰۱۷ برای سیستم عاملهای اندروید و آیاواس منتشر شد و در سال ۲۰۱۹ در دسترس کاربران مک قرار گرفت.
با این حال مرورگر اج هنوز هم مشکلات بسیاری داشت. در نهایت مایکروسافت تصمیم گرفت هسته اصلی این مرورگر را براساس کدهای آزاد مرورگر کروم توسعه دهد و همین باعث انتشار یک بروزرسانی بزرگ برای مرورگر اج شد. آنچه امروز به عنوان مرورگر اج در دسترس قرار گرفته در حقیقت نسخه کرومیوم آن است که براساس کدهای آزاد مرورگر کروم توسعه پیدا کرده و سرعت و امکانات بسیار جذابی دارد. همین بروزرسانی بزرگ هم بسیاری از کاربران را تحت تاثیر قرار داده و حالا اج کرومیوم به دومین مرورگر محبوب کاربران فضای مجازی تبدیل شده است. براساس آخرین آمارهای رسمی، گوگل کروم انتخاب ۷۱ درصد کاربران بوده و پس از آن نوبت به اج کرومیوم میرسد که ۸.۴۶ درصد از بازار را در اختیار دارد. نکته جالب اینکه فایرفاکس با وجود سابقه طولانیتر تنها ۷.۲۷ درصد از کاربران را تحت تاثیر خود قرار داده تا از آن استفاده کنند.
بخشی از این موفقیت به تبدیلشدن مرورگر اج کرومیوم به مرورگر پیشفرض ویندوز بازمیگردد. به نظر میرسد مایکروسافت راه نهایی پیشرفت مرورگر جدید خودش را پیدا کرده و تصمیم دارد حساب ویژهای روی اج کرومیوم باز کند. از آنجایی که نسخه جدید مرورگر اج برپایه کرومیوم تازه توسعه پیدا کرده امکانات جذابی مانند استفاده از افزونهها روی آن جایگاه مطلوبی ندارند. با این حال اگر به دنبال یک مرورگر جدید، مدرن و باثبات هستید، مرورگر اج یک انتخاب منطقی است.
اپرا
اگر به تاریخچه مرورگر اپرا مراجعه کنید، میتوانید آن را قدیمیترین مرورگر فعال در دنیای مجازی معرفی کنید. نخستین نسخههای این مرورگر در سال ۱۹۹۵ و توسط یک مجموعه نروژی توسعه پیدا کرد. اپرا تا سال ۲۰۰۰ و عرضه روی تلفنهای همراه یک نرم افزار پولی بود. به عبارت دیگر، کاربران اپرا پس از یک مدت کوتاه رایگان باید نسخه کامل این مرورگر را خریداری میکردند. اما با آغاز قرن جدید، اپرا به یک مرورگر رایگان اما همچنان متنبسته تبدیل شد. با گذشت بیشتر از بیست سال از انتشار اپرا، کدهای اصلی این مرورگر همچنان در اختیار توسعهدهندگان قرار نگرفته است.
در سالهای اخیر تغییرات بسیاری در اپرا ایجاد شده است. اپرا نیز مانند مرورگر اج، به یک مرورگر مبتنی بر کدهای گوگل کروم تبدیل شده و از قابلیتهای جذابی مانند نمایش شبکه اجتماعی اینستاگرام روی صفحه دسکتاپ و کیف پول ارزهای دیجیتال هم پشتیبانی میکند. اگر به دنبال یک مرورگر متفاوت با امکانات ویژه و خاص هستید، مرورگر اپرا یکی از بهترین گزینههای موجود است. این مروگر روی سیستم عاملهای ویندوز، مک، اندروید، آیاواس و لینوکس منتشر شده و اخیرا به نسخه ۷۰ بروزرسانی شد.
بریو
مرورگر بریو یک مرورگر وب رایگان و متنباز است که بر پایه کرومیوم توسعه پیدا کرده و بیشتر از هر قابلیت دیگری به غیرقابل ردیابیبودن و پنهانکردن تبلیغات شهرت دارد. به عبارت دیگر، پس از نصب نرم افزار بریو دیگر هیچ تبلیغی در اینترنت مشاهده نمیکنید. بریو در رقابت با دو غول بزرگ دنیای فناوری یعنی گوگل و فیسبوک وارد عمل شده تا سهم ۷۷ درصدی آنها از همه تبلیغات دنیای اینترنت را به چالش بکشد. بنابراین غیبت تبلیغات در این مرورگر به معنای حذفشدن آنها نیست بلکه با طراحی جذاب این مرورگر، شما این تبلیغات را صرفا مشاهده نمیکنید.
این مرورگر در ویندوز ۱۰ دو برابر سریعتر از کروم و فایرفاکس است و در اندروید هم سرعتی هشت برابری نسبت به رقبایش دارد. از آنجا که بریو تلاش میکند تبلیغات را حذف کند و مانع ردیابهای آنلاین باشد، محتوا و اطلاعات بسیار کمتری را دریافت میکند که دلیل اصلی سرعت بالای آن است. مرورگر بریو روی اندروید، آیاواس، مک، ویندوز و لینوکس در دسترس کاربرن قرار دارد.
ویوالدی
مرورگر ویوالدی نام خود را از آهنگساز مشهور ایتالیایی یعنی آنتونیو ویوالدی گرفته و در حقیقت حاصل اختلافی است که در تیم مدیریت مرورگر اپرا ایجاد شد. شرکت اپرا در سال ۲۰۱۴ یکی از سرویسهای مهم خود را تعطیل کرد و پس از آن یکی از بنیانگذاران و مدیران اصلی این مجموعه تصمیم گرفت سرویس تعطیلشده اپرا را نجات دهد. او مجموعه ویوالدی را تاسیس کرد. نخستین نسخه مرورگر ویوالدی در آوریل ۲۰۱۶ منتشر شد و مدتی پیش به نسخه ۳.۲ رسید. این مرورگر هم مانند همه رقبایش اندروید، ویندوز، مک و اندروید در دسترس است اما خبری از نسخه آیاواس آن نیست.
بهترین مرورگر اینترنت برای ویندوز ۱۰ کدام است؟
حالا که اطلاعات لازم درباره بهترین مرورگرهای اینترنت را کسب کردید، زمان آن رسیده تا بهترین مرور اینترنت برای ویندوز ۱۰ را انتخاب کنید.
یکی از تستهای حوزه اینترنت که ۶۴ چالش کوچک را برای مرورگرها بررسی میکند و به اجرای سایت و کدهای اینترنتی تاکید دارد، مرورگر بریو را بهترین مرورگر مناسب برای ویندوز میداند. براساس این تستها، کروم در جایگاه دوم ایستاده و ویوالدی سوم است. اپرا و ایج جایگاههای چهارم و پنجم را تصاحب کردهاند و فایرفاکس بدترین مرورگری است که میتوانید براساس این تست به آن اطمینان کنید.
یک تست دیگر که توسط مجموعه موزیلا، خالق فایرفاکس، خلق شده و وضعیت جاوا اسکریپت مرورگرها را بررسی میکند فایرفاکس را بهترین مرورگر اینترنت برای ویندوز ۱۰ میداند. اپرا دومین مرورگر قدرتمند در حوزه جاوا اسکریپت است و بریو در جایگاه سوم قرار دارد. کروم چهارمین مرورگر حوزه اسکریپت است و اج پنجمین مرورگر آن لقب میگیرد. در نهایت اگر به عملکرد جاوا اسکریپت مرورگر حساس هستید، شاید بهتر باشد مرورگر ویوالدی را فراموش کنید.
یکی از مهمترین آزمونهای بررسی مرورگرهای اینترنت که به اعتقاد توسعهدهندگان میتواند آینه تمامقد عملکرد یک مرورگر باشد، فایرفاکس را بهترین مرورگر ویندوز ۱۰ میداند. در مقامهای بعدی نوبت به مرورگرهای ویوالدی با امتیاز ۱۵۷، اپرا با امتیاز ۱۵۵، بریو با امتیاز ۱۵۴، کروم با امتیاز ۱۵۲ و در نهایت اج با امتیاز ۱۴۲ میرسد.
جمعبندی
این که کدام مرورگر میتواند بهترین مرورگر ویندوز ۱۰ باشد، به انتظارات شما بستگی دارد. اگر به یک مرورگر سریع، مدرن و جدید نیاز دارید شاید باید مایکروسافت اج را انتخاب کنید. برای خلاصشدن از تبلیغات همیشه ناراحتکننده هیچ مرورگری به اندازه بریو به شما کمک نمیکند و ویوالدی برای یک تجربه بینهایت متفاوت جذاب به نظر میرسد. کروم و فایرفاکس هم برای کاربرانی که انتظارات بسیار پیچیدهای از مرورگر اینترنت ویندوز ۱۰ دارند، یک گزینه ایدهآل است.