رئیس مرکز ملی آمار ایران گفت: حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکانپذیر نیست و مرکز آمار مدتهاست از فناوری اطلاعات برای سرشماری استفاده میکند.
رئیس مرکز آمار ایران گفت: امروزه مهمترین شاخصهای دنیا مرتبط و وابسته به فناوری اطلاعات هستند و کشور ما نیز با همتی که وزارت ارتباطات و سازمان فناوری اطلاعات داشت، توانست به رشد مناسبی دست پیدا کند.
وی با بیاناینکه اهمیت دیتا و آمار دیگر بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: تلاقی فناوری اطلاعات با مقوله آمار، اکنون فضای جدیدی را به وجود آورده و حکمرانی شایسته بدون حکمرانی داده امکانپذیر نیست.
حسینزاده تصریح کرد: سال ۸۸ طرح آمارگیری از کاربران اینترنت را آغاز کردیم. سال ۹۶ نیز میزان برخورداری و استفاده از اینترنت در جامعه هدف خود را دنبال کردیم. امسال، اما با توجه به شاخصهای ۲۳ گانهای که مورد توصیه اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) است قصد داریم آماری از برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا تهیه کنیم. آمارگیری با کمک این شاخصها از قدرت بالاتری برخوردار است.
وی درباره فرآیند اجرای این طرح گفت: کارشناسان ما تا ۲۰ مرداد به ۲۰ هزار خانوار در گستره ایران مراجعه میکنند تا بر اساس شاخصها به جامعه آماری قابل تعمیم با کل کشور دست پیدا کنند. هر چند اکنون به واسطه شیوع کرونا مراجعه حضوری برای طرحهای آمارگیری در دنیا سخت شده و ما نیز از این مساله مستثنی نیستیم.
حسینزاده تصریح کرد: نه تنها در بحث آمار بلکه بسیاری از کشورها در اجرای طرحهای آمارگیری و الزامی که برای تقویم انتشار در سازمانهای ملی دارند نیز با مشکلات مواجه شدند، اما با تمهیداتی که در نظام آماری کشور وجود داشته و با همکاری سازمان فناوری اطلاعات، کشور ما وقفهای در تقویم انتشاراتی نداشته و همه را منتشر کردهایم.
رئیس مرکز آمار خاطرنشان کرد: اکنون کشور در پنجره جمعیتی قرار دارد؛ به این معنا که ۷۰ درصد جمیعت کشور در سن کار هستند و یکی از شرایط تاریخی را در کشور سپری میکنیم. جوانان امروزه برای توسعه کسب و کار یا پیدا کردن شغل برای خود از دادهها، اینترنت، رایانه و فناوری اطلاعات استفاده میکنند. دستیابی به آماری درباره برخورداری خانوار و استفاده افراد از فاوا میتواند کمک شایانی در این زمینه کند.
وی گفت: ایران در سال ۹۵ برای اجرای سرشماری اینترنتی در کشور، توانست به رتبه نخست در دنیا دست پیدا کند. در اولین اجرای این شکل از سرشماری ۵۰ درصد مشارکت را شاهد بودیم که در دنیا بی نظیر است. شاخصهای ضریب نفوذ اینترنت در کشور ما با رشد خوبی روبهرو شده است که همین نشان میدهد ما زمان مناسبی به فضای مجازی ورود کردهایم. از این پس نیز باید بروزرسانی زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات را جدی بگیریم تا افرادی که در سن کار قرار دارند بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
اجرای طرح آمارگیری استفاده افراد از فناوری اطلاعات تا ۱۰ مرداد
رئیس مرکز ملی آمار ایران گفت: طرح آمارگیری برخورداری خانوار و استفاده افراد از فناوری اطلاعات و ارتباطات تا ۱۰ مرداد با مراجعه به ۲۰ هزار خانوار در سراسر کشور اجرا میشود و نتایج هم ۲۵ اسفند اعلام خواهد شد.
آقای جواد حسین زاده درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما، درباره این طرح آمارگیری افزود: پرسشنامهای برای آمارگیری از این ۲۰ هزار خانوار تهیه کرده ایم که ۲۳ شاخص دارد و منطبق با استانداردهای بین المللی است و نتایج آن را ۲۵ اسفند در اختیار نظام سیاستگذاری و تصمیم سازی کشور بخصوص در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات قرار میدهیم.
وی گفت: این اقدام در راستای اقداماتی است که مرکز آمار ایران از مدتها پیش در تعامل با دستگاههای اجرایی آغاز کرده است و بخشی از نیازهای اصلی نظام برنامه ریزی کشور را از این طریق تامین میکند.
آقای حسین زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا آمار جدیدی در خصوص ضریب نفوذ اینترنت و تلفن همراه دارید؟ افزود: در آخرین آمارگیری که سال ۹۶ انجام شد ضریب نفوذ اینترنت ۶۴ درصد و ضریب نفوذ تلفن همراه ۸۰/.۷ دهم درصد و بیشترین ضریب نفوذ اینترنت در رده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال بوده است.