۶ اثر معنوی و ناملموس استان همدان در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
علی مالمیر افزود: همچنین «مهارت پخت کباب سرداشی» در شهرستان همدان به شماره ۲۲۹۶، «مهارت و شناخت بافت قالی تویسرکان» به شماره ۲۲۹۵، «مراسم آئینی شاهزاده علیاصغر (ع) در محرم» شهرستان همدان به شماره ۲۲۹۸، «مهارت تهیه قووت» به شماره ۲۳۰۰ و «مهارت منبت چوب» شهرستانهای ملایر و تویسرکان به شماره ۲۲۹۹ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور ثبت شد.
بیشتر بدانیم :
مهارت پخت نان مغزی: «گرده مغزی» یکی از نانهای سنتی و سوغاتهای خاص تویسرکانی است، نانی خوشطعم و مقوی که بیشتر در فصل گردوتکانی در دورهمی و پای تنور گلی پخته میشود.
مهارت پخت کباب سرداشی: سرداشی کبابی است که در همدان طبخ میشود و شیوه پخت آن با کباب در تبریز بسیار نزدیک است. پخت آن بسیار راحت است و در زندگی شهری نیازی به لوازمی که برای کباب درست کردن مانند منقل وآتش سخت قابل استفاده است، ندارد.
با اینکه برخی این غذا را با کباب تابهای اشتباه میگیرند، اما یک تفاوت اصلی میان این دو غذا است که استقاده از سیبزمینی این تفاوت را ایجاد میکند و گیاه مرزنجوش طعم ویژهای به آن میدهد.
مهارت تهیه قووت: قوت عصرانه خوشمزه همدانیهاست که بیشتر در روزهای بلند تابستان استفاده میشود.
قوت همدان که پایه آن نان خشک خورد شده که با روغن و سبزی طعم دار میشود است، شباهت زیادی با دیماج قزوینیها و تبریزیها دارد، اما تفاوتهای آن بیشتر است.
مهارت منبت چوب ملایر و تویسرکان: صنعت مبلمان ملایر و تویسرکان از دیرباز به واسطه هنر منبت کاری در این ۲ شهر مورد توجه قرارداشته است، شهرستان ملایر و به طور ویژه شهر ملایر قطب اصلی مبل سازی در ایران محسوب میشود به نحوی که ملایر به عنوان شهر جهانی مبل و منبت نیز به ثبت رسیده است.
حدود نیمی از مبلمان منبت مصرفی کشور در شهرستانهای ملایر و تویسرکان استان همدان تولید میشود.