به گزارش سازمان بهداشت جهانی تاکنون بیش از ۱۸۸ در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد بیش از ۴ میلیون نفر جان خود را از دست داده اند.
-خطر فزاینده ابتلا به سندروم گیلن-باره با واکسن جانسون اند جانسون
آژانس داروی آمریکا (اف دی ای) دوشنبه در مورد خطر فزاینده ابتلا به سندروم گیلن-باره که یک آسیب عصبی نادر است در ارتباط با تزریق واکسن ضد کووید-۱۹ جانسون اند جانسون هشدار داد.
مقامات بهداشتی آمریکا از نزدیک به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز تزریق شده از این واکسن، ۱۰۰ مورد گزارش شده از کسانی را که به سندروم گیلن- باره مبتلا شده اند، شناسایی کردند. از این ۱۰۰ مورد، بیماری در ۹۵ مورد شدید بود که به بستری شدن در بیمارستان منجر شد. یک نفر نیز جانش را از دست داده است.
-آتش سوزی مرگبار در بخش کووید یکی از بیمارستانهای عراق
به گفته مقامات بهداشتی، دست کم ۶۰ بیمار در آتش سوزی شدیدی که در بخش کووید-۱۹ بیمارستان الحسین در شهر ناصریه در جنوب عراق روی داد، جان خود را از دست دادند.
منبعی در وزارت بهداشت عراق توضیح داد آتش سوزی در پی انفجار یک کپسول اکسیژن روی داد. این سناریو تکرار حادثه مشابهی است که ماه آوریل در بیمارستانی در بغداد روی داد و به کشته شدن بیش از ۸۰ نفر منجر شد.
-اجباری شدن واکسیناسیون برای کادر مراقبتی در فرانسه
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دوشنبه واکسیناسیون اجباری را برای پرسنل بیمارستان ها، درمانگاهها و خانههای سالمندان همچنین برای کسانی که از افراد مسن و ضعیف از جمله در خانه نگهداری و مراقبت میکنند، اعلام کرد.
رئیس جمهور فرانسه در نطق تلویزیونی خود خاطر نشان کرد این افراد تا ۱۵ سپتامبر فرصت خواهند داشت خود را واکسینه کنند و پس از این تاریخ کنترلها و مجازاتهایی به اجرا گذاشته خواهد شد.
-اجباری شدن واکسیناسیون در یونان
میتسوتاکیس نخست وزیر یونان دوشنبه اعلام کرد واکسیناسیون در یونان نیز برای پرسنل خانههای سالمندان نهایتا تا ۱۶ اوت و برای مراقبت کنندگان از بیماران از اول سپتامبر اجباری خواهد شد.
-فوتبال: جلوگیری یونان از ورود اعضای تیم گالاتاسرای به علت آزمایشهای کووید غیرمعتبر
-تیم فوتبال گالاتاسرای ترکیه که قرار بود سه شنبه یک بازی دوستانه را مقابل المپیاکوس برگزار کند، دوشنبه با ممنوعیت ورود به یونان از سوی مقامات فرودگاه در آتن مواجه شد که آزمایشهای کووید آنها را نپذیرفتند.
این باشگاه فوتبال استانبولی آزمایشهای پی سی آر مربوط به ۷۲ ساعت قبل را ارائه کرد در حالی که مقامات یونان اعلام کردند که پروتکل ورود از مبدأ ترکیه مستلزم داشتن آزمایشهایی است که کمتر از ۲۴ ساعت از آن گذشته باشد.
-محدودیتهای جدید در اسپانیا
مناطق گردشگری کاتالونیا و والنسیا اسپانیا تصمیم گرفتند زندگی شبانه را به منظور جلوگیری از انتقال کووید-۱۹ که در سراسر کشور در حال گسترش است، محدود کنند.
-اسرائیل: دوز سوم برای افراد آسیب پذیر
اسرائیل دوشنبه در بحبوحه افزایش تعداد موارد ابتلا به کووید-۱۹ مرتبط با شیوع سویه دلتا، تزریق دوز سوم واکسن را به بیمارانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، آغاز کردند.
-گرسنگی در جهان: چشم اندازهای تیره و تار
آژانس خواربار و کشاورزی سازمان ملل «فائو» دوشنبه در گزارشی هشدار داد همه گیری کووید-۱۹ به افزایش تعداد افرادی که سال ۲۰۲۰ با گرسنگی مواجه شدند، کمک کرده است و اثرات دراز مدتی بر امنیت غذای جهانی خواهد داشت. فائو آمار گرسنگان را در جهان در سا ۲۰۲۰ بین ۷۲۰ میلیون تا ۸۱۱ میلیون نفر اعلام کرد.
-تنیس: اندریسکو تنیسور زن کانادایی به علت همه گیری در بازیهای المپیک شرکت نمیکند
بیاناکا اندریسکو تنیسور کانادایی که در رده پنجم جهان است، دوشنبه در حساب اینستاگرام خود اعلام کرد به علت همه چالشهای ناشی از کووید -۱۹ در رقابتهای تنیس بازیهای المپیک توکیو شرکت نخواهد کرد.
رافائل نادال، سِرِنا ویلیامز و دومینیک تیم Dominic Thiem نیز دیگر تنیسورهای هستند که از شرکت در این بازیها صرف نظر کردند
- بیش از چهار میلیون جان باخته
بر اساس آماری که خبرگزاری فرانسه از منابع رسمی جمع آوری کرد، همه گیری کووید-۱۹ از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین به ظهور این بیماری اشاره کرد، تاکنون باعث ابتلاء یکصد و هشتاد و هشت میلیون و یکصد و سی هزار و پانصد و نود و پنج نفر شده است که از این تعداد چهار میلیون و پنجاه و شش هزار نفر و نهصد و هفتاد و دو نفر جان باخته اند و یکصد و هفتاد و دو میلیون و پنجاه و هشت هزار و نهصد و سی و هشت نفر نیز بهبود یافته اند.
پس از آمریکا با ۶۰۷ هزار و ۳۹۰ مورد مرگ و میر ناشی از کرونا، کشورهای برزیل با ۵۳۴ هزار و ۲۳۳ نفر، هند با ۴۰۸ هزار و ۷۶۴ نفر، مکزیک با ۲۳۴ هزار و ۹۶۹ نفر و پرو با ۱۹۴ هزار و ۳۸۷ نفر بیشترین آمار قربانیان کرونا را در جهان دارند. پرو بالاترین آمار مرگ و میر را نسبت به جمعیتش دارد.
این ارقام که بر مبنای آمار روزانهای است که از سوی مقامات ملی بهداشت اعلام میشود، عموما کمتر از حد واقعی است. این آمار بازنگریهایی را که بعدا توسط برخی سازمانهای آماری انجام شده است، در بر نمیگیرد.
سازمان جهانی بهداشت با در نظر گرفتن مازاد مرگ و میر که مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط با کووید-۱۹ است، میگوید آمار واقعی دو تا سه برابر بالاتر است.