رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام افزایش مستمریها گفت: سال ۱۳۹۲ میزان مستمری خانوار ۵۳ تا ۱۰۰ هزار تومان بود که امروز به ۳۵۰ هزار تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزیش پیدا کرده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه ماده ۷۹ مبلغ مستمری باید ۲۰ درصد حداقل دستمزد در هر سال باشد که در سنوات گذشته مبالغ مستمری در سال ۱۳۹۲، برابر ۱۲ درصد در سال ۱۳۹۷، برابر ۱۴ درصد در سال ۱۳۹۹، حدود۱۴ درصد و در سال ۱۴۰۰ به ۱۹ درصد حداقل حقوق رسیده است که علیرغم تورم شدید شیب افزایش مبالغ مستمری برای مددجویان سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد صعودی بوده است.
وی، ادامه داد: مبالغ میانگین مستمری دریافتی مددجویان سازمان بهزیستی کشور و کمیته امداد نسبت به سال ۱۳۹۲ بین ۸ تا ۱۱ برابر افزایش پیدا کرده در حالی که حداقل دستمزد در بین این سالها رشد ۵ برابری داشته است.
قبادیدانا با بیان اینکه در چند سال گذشته اطلاعاتی دقیقی از آمار افراد نگهداری در مراکز شبانهروزی وجود نداشت، اذعان کرد: امروز به مدد سامانههای الکترونیک با بهرهگیری از فناوری IT آمار افراد را داریم و شرایط اقتصادی آنها با دسترسی به بانک اطلاعات ایرانیان در دسترس است؛ در ۳ سال گذشته مبلغی ۳۴۰ هزار تومان به عنوان یارانه به صورت سنتی به مرکز نگهداری افراد دارای معلولیت، سالمندان و بیماران روانی مزمن ماهانه پرداخت شده است که بعضاً با تاخیر و افزایش آمار این مبلغ سرشکن و کمتر میشد.
وی افزود: الحمدالله این مبلغ در سال ۱۳۹۷ به ۷۷۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۸ به ۹۲۴ هزار تومان و در سال ۱۳۹۹ به یک میلیون و ۱۱۰هزار تومان و در سال جاری این مبلغ به ۲ میلیون تومان به ازی هر فرد افزایش پیدا کرده است و اگر فرد خانواده موثر نداشته باشد و مجهولالهویه باشد این مبلغ ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان خواهد بود که کمک بسیاری در بهبود کیفیت زندگی این افراد در مراکز نگهداری شبانهروزی میباشد و نسبت به سال ۱۳۹۷ شاهد رشد ۱۶۰ درصدی خواهیم بود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ مستمری به ۳۹ هزار نفر مقیم در مرکز نگهداری افراد دارای معلولیت، سالمندان و بیماران روانی مزمن پرداخت شده است که امسال به ۴۸ هزار نفر افزایش پیدا کرده است، اما افرادی که در خانواده هستند با توجه به تاکید ما بر خانوادهمحوری مبلغ ۵۲۲ هزار تومان به افرادی که از مراکز روزانه خدمات توانبخشی دریافت میکنند، یارانه تعلق میگرفت که این مبلغ در سال جاری به یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است که با رشد ۱۷۷ درصدی روبرو هستیم.
پرداخت حق پرستاری یک میلیون تومانی به ۵۵ هزار معلول
وی با بیان اینکه سالانه ۲ هزار نفر بر اثر تروما و تصادفهای جادهای دچار معلولیت میشوند، گفت: یکی از گروههای هدف معلولین ضایعه نخاعی بسترگرا هستند که امکان حرکت ندارند.
آقای قبادی دانا گفت: در سال ۱۳۹۷ حدود ۲۰ هزار نفر از دریافت حق پرستاری در خانواده به مبلغ ۲۰۰ هزار تومان بهرهمند شدهاند که سال ۱۳۹۸ به ۵۵۴ هزار تومان و در سال ۱۳۹۹ به ۶۱۰ هزار تومان رسید و تا پایان تیر سال جاری به یک میلیون تومان افزایش پیدا میکند. البته ۲۰ هزار نفر به ۲۷ هزار نفر معلول ضایعه نخاعی تعمیم پیدا کردند و در مجموع ۵۵ هزار معلول ضایعه نخاعی وابسته به بستر شدید و خیلی شدید تحت پوشش دریافت مبلغ حق پرستاری یک میلیون تومانی در ماه قرار گرفتند. مفتخریم امروز اعلام کنیم که تعداد افراد دارای معلولیت مورد حمایت در خانه پیشی گرفتند.
قبادیدانا با بیان اینکه بیش از ۲۷ هزار فرزند دارای سرپرست غیرموثر تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند، گفت: در سالهای اخیر بیش از ۱۰ هزار فرزند بیسرپرست به فرزندخواندگی سپرده شده اند و سامانه ملی فرزندخواندگی در سال گذشته راهاندازی و فرآیند فرزندخواندگی الکترونیکی شد که ۱۷ هزار فرزندان تحت پوشش شرایط نگهداری در خانوادههای جایگزین به صورت امین موقت را دارند و ۱۰ هزار فرزند نیز در شیرخوارگاهها و مراکز شبهخانواده نگهداری میشوند.
پرداخت یارانه یک میلیون تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به فرزندان مراکز شبهخانواده
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به وجود ۶۰۰ مرکز شبهخانواده که توسط خیران معتمد راهاندازی شده است، گفت: فرزندان تحت پوشش در گروههای ۱۰ نفری در کنار مددکاران و خیرین نگهداری میشوند که سازمان بهزیستی کشور برای نگهداری این فرزندان در سال ۱۳۹۷ به ازای هر نفر ۴۲۰ هزار تومان یارانه پرداخت کرد و در سال ۱۳۹۹ به ۶۵۰ هزار تومان و در سال ۱۴۰۰ این مبلغ یک میلیون برای فرزندان زیر ۱۲ سال تا یک میلیون تومان برای فرزندان بالای ۱۲ سال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و برای فرزندان دارای معلولیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پرداخت شده و این مبلغ بین ۱۳۸ تا ۲۵۷ درصد افزایش داشته است.
وی در تشریح دیگر فعالیتهای شاخص سازمان بهزیستی کشور به فعالیت مراکز ماده ۱۵ و مراکز پیشگیری ار اعتیاد و همچنین بازتوانی از اعتیاد اشاره کرد و گفت: وجود ۳۳ مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد با رویکرد استمرار درمان و استفاده از درمان موردی و تک نسخهای با حضور تیم درمان (پزشک، مددکار، روانشناس و خانواده فرد) به مدت ۴ ماه اقامتی و ۸ ماه به صورت سرپایی تحت درمان هستند و جامعهپذیری و خانوادهپذیری برای این افراد انجام میشود.
غربالگری بینایی حدود ۲ میلیون کودک ۳ تا ۶ سال
قبادیدانا با اشاره به غربالگری شنوایی و بینایی، ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ حدود ۲ میلیون نفر از کودکان ۳ تا ۶ سال غربالگری بینایی شدند که حدود ۳۳ هزار کودک دارای مشکلاتی بودند که برای مراکز درمان ارجاع شدند؛ همچنین در حوزه ژنتیک نیز فعالیتهای ارزندهای از سوی سازمان بهزیستی کشور صورت پذیرفته است و این زیبنده نیست که خانوادهای دارای چندمعلول باشد اگر خانوادهای دارای یک معلول است باید علت شناسایی شود و باید به خانواده اطمینان داد که فرزند بعدی دارای معلولیت نخواهد بود؛ لذا مشاوره ژنتیک عاملی برای زایش فرزند سالم است.
درخواست تخصیص واکسن ویژه
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه واکسیناسیون مراکز نگهداری افراد دارای معلولیت، سالمند و بیماران روانی مزمن به عنوان اولویت اول صورت پذیرفت از اسفند سال گذشته آغاز شد، گفت: ۹۵ هزار دوز واکسن به مددجویان تحت پوشش مقیم در این مراکز و افرادی که از آنها نگهداری میکنند، تزریق شده است.
قبادی دانا گفت: پوشش ۸۰ درصدی داشتیم و این باعث شده است در مقایسه ۴ ماه امسال با سال گذشته میزان فوت ۸۳ درصد و ابتلا به ۹۱ درصد کاهش پیدا کرده است متاسفانه ۵۲۹ نفر تا امروز از بین ۵۱ هزار نفر بر اثر ابتلا به کرونا فوت کردند و ۸ هزار و ۵۰۰ نفر مبتلا به کرونا بهبودی کامل یافتند.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: همچنین در ۴ ماه اخیر تعداد فوتیها ۴۹ نفر بوده است و عمده فوتیها به قبل از واکسیناسیون برمیگردد، البته نگرانی ما عدم تخصیص واکسن ویژه برای افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش در منازل میباشد بارها با وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و متاسفانه تاکنون سهیمه ویژه این افراد تخصیص نیافته است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در نشست مطبوعاتی همزمان با چهلویکمین سال تاسیس سازمان بهزیستی کشور از رشد ۲۷۱ درصدی بودجه سازمان بهزیستی کشور از سال ۹۷ تاکنون در شرایط سخت اقتصادی خبر داد و گفت: استقرار دولت الکترونیک، شفافسازی و مبارزه با فساد از علل افزایش بودجه است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با درود به روح شهدای انقلاب بویژه شهید فیاضبخش بنیانگذار این شجره طیبه در کشور، گفت: این سازمان در سال ۱۳۵۹ توسط شهید محمدعلی فیاضبخش بنیانگذاری شد؛ کلمه «بهزیستی» زندگی بهتر را در اذهان متبادر میکند.
وی با بیان اینکه بهزیستی یک کلمه طیبه است، عنوان کرد: کلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصلُها ثابِتٌ وَفَرعُها فِی السَّماءِ تُؤْتِی أُکُلَهَا کُلَّ حِینٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا؛ در این ۴۱ سال خدمات شایان توجهی به آحاد جامعه بالاخص جامعه هدف بهزیستی ارائه کرده است.
رسالت بهزیستی تولیگری سلامت اجتماعی در کشور است
قبادیدانا با بیان اینکه رسالت بهزیستی تولیگری سلامت اجتماعی در کشور است، افزود: لذا نسبت به همه آحاد جامعه بالاخص افراد با نیازهای خاص همچون افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، فرزندان دارای سرپرست غیرموثر، کودکان و سالمندان و افرادی که بنا بر شرایط خاص نیاز به کمکهای ویژه دارند، وظیفهمندی دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور چهلویکمین سال تاسیس سازمان بهزیستی کشور را به ۵ میلیون خدمتگیرنده، یک میلیون و ۸۰ هزار خانوار مددجو مستمریبگیر، یک میلیون و ۵۵۰ هزار فرد دارای معلولیت، ۵۱ هزار فرد دارای معلولیت، سالمند و بیمار روانی مزمن مقیم در مراکز نگهداری شبانهروزی، ۱۰۰ هزار فرد دارای معلولیت که از مراکز روزانه توانبخشی خدمت میگیرند، ۲۷ هزار فرزند دارای سرپرست غیرموثر و ۲۴۰ هزار زن سرپرست خانوار تبریک گفت.
وی از صبر و تحمل مددجویان تحت پوشش که در شرایط سخت اقتصادی با همراهی شرایط بحرانی شیوع کرونا زندگی دشواری را تجربه میکنند، ۲۱ هزار نیروی خدوم بهزیستی که در شرایط سخت خدمترسانی را سرلوحه کار خود قرار دادند و همچنین شرکاء اجتماعی، دستاندرکاران دولت تدبیر و امید و نمایندگان مجلس شورای اسلامی قدردانی کرد.
رشد ۲۷۱ درصدی بودجه سازمان بهزیستی کشور در شرایط سخت اقتصادی
وی با اشاره به رشد ۲۷۱ درصدی بودجه سازمان بهزیستی کشور در شرایط سخت اقتصادی، اذعان کرد: بودجه جاری در سال ۱۳۹۷، ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۳۹۸ به ۲ هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۹ به ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است؛ همچنین در خصوص کاهش فقر مطلق از محل تبصره ۱۴ یعنی مبالغی که به عنوان مستمری ماهانه به مددجویان بهزیستی پرداخت میشود که در سال ۱۳۹۷ یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۸، ۲ هزار و ۷۶۰ میلیارد تومان، در سال ۱۳۹۹، ۳ هزار و ۱۴۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ به ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده که نشاندهنده افزایش ۱۰۱ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۷ است.
قبادیدانا با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت بعد از لایحه دولت به تصویب رسید، گفت: تا سال ۱۳۹۷ هیچ بودجهای اختصاصی برای اجرای قانون تخصیص داده نشده بود بعد از آن ۲۰۰ میلیارد تومان در قانون درنظر گرفته شد که متاسفانه تخصیص صورت نگرفت؛ در سال ۱۳۹۸ یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه لحاظ شد که ۷۷۶ میلیارد تومان تخصیص یافت؛ در سال ۱۳۹۹ یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۰ این مبلغ به ۲ هزار میلیارد تومان افزایش یافت که یک رشد ۹۰۰ درصدی شاهد هستیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور یکی از علل افزایش بودجه را استقرار دولت الکترونیک، شفافسازی و مبارزه با فساد برشمرد و گفت: مفتخریم که شاهد شکلگیری ۴۰ سامانه الکترونیکی در بهزیستی هستیم که این امر باعث شده است تمامی فعالیتها در قالب الکترونیکی و از طریق سامانهها صورت بگیرد.
وی گفت: در سامانه شفافیت تمامی قراردادها، تفاهمنامهها، املاک و ... بر روی سامانه قرار میگیرد و ذیحسابان پس از درج در سامانه اجازه پرداخت دارند.
قبادی دانا با بیان اینکه تمامی مددجویان با مراجعه به سایت شفافیت میتوانند تمامی خدمات ارائه شده توسط بهزیستی را از سال ۱۳۹۲ مشاهده کنند، افزود: در سامانه دانشجویی اطلاعات ۲۲ هزار دانشجو ثبت شده است و شهریه ترم به ترم پرداخت میشود علاوه بر اینکه خانوادههایی که معلول شدید و خیلی شدید سرپرست خانوار و فرزند دانشجو دارند تحت پوشش این تسهیلات قرار گرفتند و همچنین حدود ۳ هزار دانشجو دانشگاههای دولتی هر ترم کمک هزینه تشویقی دریافت میکنند.
قبادیدانا، با اشاره به راهاندازی سامانه «سنترز» در روزهای آتی، عنوان کرد: تمامی افراد خیر با دسترسی به این سامانه بدون حضور در دفاتر و مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی کشور ثبتنام و مجوز لازم را دریافت میکنند که این امر باعث تسهیل فرآیند و تسریع در فعالیتها خواهد شد.
قبادی دانا تاکید کرد: از طرفی این شفافیت باعث شده است اعتماد برنامهریزان و بودجهریزان در دولت به بهزیستی بیشتر شود و طبق آمار شفاف موجود با کد ملی مددجویان افزایش خوبی را در تعرفههای پرداختی امداد و مستمری درنظر بگیریم.
اقای قبادی ایا به نظر شما الان یکخانواده ۵ نفره در ماه با مبلغ یک میلیون و صد هزار تومن مستمری با این شرایط گرانی نجومی میتوانند زنده مانی کنند؟
فهمیدن این حقیقت وجدان بیدار میخواهد
جناب اقای قبادی مستمری ۵ نفره مددجویان بهزیستی جمعا یک میلیون تومنه ...خط فقر و تورم موجود چقدره ؟
شما خط فقر و گرانی موجود را چرا نمیگی ؟
اقای قبادی رییس بهزیستی ..سیر از گشنه خبر نداره ..شما ایا با مبلغ فوق مستمری مددجویان بهزیستی در این گرانی نجومی وکرونا ...میتوانی یک ماه زندگی کنی ؟
حقوق خودت چقدره ؟ ماهی ۳۵۰ هزار تومن ؟ !