بدنبال سفر دو روزه وزیر بهداشت به سیستان وبلوچستان، ستاد استانی مقابله با کرونا شب گذشته با حضور وزیر بهداشت، نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان نظامی، انتظامی و استانی در زاهدان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان؛ دکتر نمکی وزیر بهداشت در این نشست با اشاره به اینکه در این سفر تصمیمات خوبی گرفته شده است، گفت: تمامی بیماران کرونایی در سطح استان باید بصورت رایگان درمان شوند.
وی افزود: تلاش می کنیم کمبودهای دانشگاههای علوم پزشکی سیستان و بلوچستان را با همکاری نیروهای نظامی و انتظامی که در کنار ما هستند تکمیل کنیم تا خدمت رسانی به مردم استان بهتر انجام شود.
وزیر بهداشت با بیان این که از نظر دارو، کیت آزمایشگاهی و تخت بیمارستانی در این استان هیچ کمبودی نداریم، افزود: منابعی را در اختیار سه دانشگاه علوم پزشکی استان قرار خواهیم داد تا کارانه پرستاران را دو ماه جلوتر بیندازیم و سعی می کنیم کمک های خوبی با همکاری مجمع نمایندگان استان با تشکیل جلسات مشترک داشته باشیم.
وی گفت: استان اکنون در اوج پیک کرونا قرار دارد و از هفته آینده روند رو به کاهش خواهد شد.
دکتر نمکی در خصوص تامین واکسن کرونا برای سیستان و بلوچستان هم گفت: در این خصوص هیچ کمبودی برای استان نخواهیم داشت و هرچه استان واکسن نیاز داشته باشد در اختیارش قرار خواهیم داد چون این استان تنها استان کشور است که در حال حاضر افراد بالای ۵۰ سال در حال تزریق واکسن هستند و اعلام کرده ام در صورت نیاز حتی ۳ شیفت کاری برای تزریق واکسن به مردم استان فعال کنند.
نمکی همچنین گفت: برای سند توسعه بهداشت و درمان سیستان و بلوچستان کارگروهی تشکیل خواهد شد و طی هفته آینده اولین اقدامات در این مورد آغاز می شود.
وزیر بهداشت با بیان این که تشکیل دانشکده دندانپزشکی زابل هم در این سفر تصویب شد، گفت: به هر سه دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرده ام برای راه اندازی مراکز جدید بهداشتی درمانی هرچه نیروی انسانی لازم داشته باشند مجوز آن را صادر خواهم کرد و از نیروهای متخصص که در مرداد ماه توزیع می شوند در حد نیاز استان در اختیاراین استان قرار خواهیم داد.
وزیر بهداشت همچنین با بیان این که تحریم های ظالمانه نتوانست مانع پیشرفت پزشکی در کشور شود، گفت: در یکسال گذشته میزان تخت های ای سی یو در کشور دو برابر شده است و ۱۴ هزار تخت بیمارستانی اضافه شده است.
وی افزود: در همین مدت ۴۲۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور راه اندازی شده است.
نمکی گفت: عقب افتادگی کارانه پرستاران را از ۲۴ ماه به ۴ ماه کاهش و حقوق پرستاران را دو و نیم برابر افزایش دادیم.
وی افزود: گستردگی سیستان و بلوچستان با استانهای شمالی کشور قابل مقایسه نیست و در این استان امکانات باید افزایش یابد و این استان باید در اولویت وزارت بهداشت قرار گیرد.
وزیر بهداشت همچنین در ادامه سفر خود به سیستان و بلوچستان عصر امروز به شمال استان سفر کرد.
دکتر نمکی در جلسه ستاد کرونای شمال استان در زابل گفت: امروز مصوب شد هیچ کدام از بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان های دولتی سیستان و بلوچستان بستری هستند، هزینه ای برای درمان پرداخت نکنند.
وی افزود: رعایت شیوه نامه های بهداشتی می تواند استان را به وضعیت پایدار بازگرداند.