یک کارشناس ارشد تغذیه بالینی : بهترین روش برای افزایش ایمنی بدن، استفاده از مواد غذایی طبیعی برای دریافت ویتامینها و املاح بویژه ویتامین D است.
وی افزود: نتایج مطالعات مقطعی انجام شده گویای آنست که کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا که بالاترین میزان کمبود ویتامین D را دارند، بالاترین نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا را داشته اند و در مقابل کشورهای شمالی اروپا که به واسطه غنی سازی غذاها سطح سرمی ویتامین D بالاتری داشتند، نرخ ابتلای کمتری را هم گزارش کرده اند.
این کارشناس ارشد تغذیه بالینی ادامه داد: با وجود اینکه هنوز مطالعات کار آزمایی بالینی قوی در خصوص اثر ویتامین D بر پیامدهای بالینی کرونا وجود ندارد، در مطالعات مقطعی ارتباط بین ویتامین D و شدت بیماری به وضوح بیان شده است.
خانم نسیمی تأکید کرد که در ابتدا لازم است سطح سرمی ویتامین D را اندازه گیری کنیم تا در صورت کمبود، مطابق با پروتکلهای درمانی کمبود این ویتامین، مکملها را دریافت کنیم.
وی گفت: اگر کمبود ویتامین D نداریم و یا امکان بررسی آزمایشگاهی سطح سرمی این ویتامین را نداریم، لازم است از شیوه نامههای پیشگیری از کمبود که در ادامه به آن اشاره میشود، به صورت منظم استفاده کنیم.
خانم نسیمی در مورد دُز مصرف مناسب ویتامین D برای سنین مختلف گفت: میزان نیاز به ویتامین D در مادران باردار روزانه یک قرص هزار واحدی و در کودکان شیرخوار زیر دو سال روزانه دوز ۴۰۰ واحدی است که در کودکان تامین این نیاز از طریق مصرف قطره ویتامین A-D، انجام میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در کودکان ۲ تا ۸ ساله، هر ۲ ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی کافی است، میزان نیاز گروه سنی ۸ تا ۱۸ ساله را هر ماه یک قرص ۵۰ هزار واحدی بیان و اضافه کرد: مدت مصرف این میزان دوز قرص ویتامین D برای ۹ ماه است.
خانم نسیمی میزان نیاز به ویتامین D در افراد ۱۹ تا ۵۹ ساله را هر ماه اعلام و خاطرنشان کرد که افراد بالای ۶۰ سال همراه با مصرف ماهیانه این ویتامین، باید مکمل کلسیم را هم زیر نظر پزشک، دریافت کنند.