معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: آفت چوب خوار خرما به علت شرایط نامناسب محیطی توانسته با بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد آلودگی هزاران اصله نخل را در باغهای استان بوشهر از بین ببرد.
وی گفت: اکنون دو آفت چوبخوار شامل سوسک کرگدنی و شاخک بلند، نخیلات استان را تحت تاثیر قرار داده و برای تغذیه ازقسمتهای خشک و چوبی نخل استفاده میکنند.
مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هم در باره عوامل تشدید کننده آفت چوبخوار خرما در استان گفت: خشکسالیهای مداوم باعث محدود شدن آبیاری نخیلات به دو بار در سال شده افزون براین کاهش کیفیت آب نیز از جمله عوامل تشدید کننده فعالیت آفتهای چوبخوار در نخیلات استان است.
احمد سبحانی از بین رفتن دشمنان طبیعی شامل پرندگان و زنبورها در محیط باغ و طبیعت را از دیگر عوامل تشدید کننده آفت چوبخوار خرما در استان عنوان کرد و افزود: چند سال به علت تغییر شرایط اقلیمی جمعیت این دشمنان طبیعی آفت چوبخوار خرما به صورت تدریجی کاهش و به نوعی از بین رفته و همین امر طغیانی شدن این آفت را در نخیلات استان به دنبال داشته است.
وی گفت: کاهش قیمت فروش خرما و افزایش هزینهها باعث شده باغداران رغبتی به شخم، بهداشت و تغذیه باغ نداشته باشند و مجموع اینها سبب شده امروز بنیه باغهای نخیلات استان ضعیف و محیط برای رشد و پرورش آفت چوبخوار خرما مساعد شود.
سبحانی افزود: انواع مختلفی از خرما در استان وجود دارد که درگیر این آفت شده اند، اما رقم کبکاب به عنوان رقم غالب استان به دلیل حساسیت، بیشتر درگیر آفت چوبخوار شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: یکی از راههای کاهش خسارت آفت چوبخوار انجام روش بهداشتی و زراعی (هرس و تکریب) است، باتوجه به اینکه محل زیست، فعالیت و به نوعی پناهگاه زندگی این آفت در قاعده دمبرگها است تلاش شده با هرس و سوزاندن ته دمبرگها بخشی از محل زندگی آفت از باغ حذف شود.
سبحانی افزود: ۲۵ تا ۴۰ درصد این آفت با روش تکریب کنترل میشود و بسیاری از نخلداران به علت فراگیری آموزشهای لازم در این زمینه کار تکریب را با هزینه شخصی خود انجام میدهند.