افزایش غلظت نمک موجب رشد و تکثیر باکتریهاو جلبکهای شورپسند و تغیرر رنگ دریاچه ارومیه شده است.
در کنار کاهش بارشها و عدم تامین حقابه وکاهش حجم و تراز آبی ،چند سالی است با افزایش دما وغلظت نمک رنگ نگین فیروزه ای آذربایجان به سرخی می گراید.
دکتر آق رئیس پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری در تشریح علل این پدیده گفت: به دلیل افزایش شوری وتکثیربیش از حد باکتریهای شور پسند و تولید رنگ دانه باکترو رودوکسین از سویی و تکثیر جلبکهای تک سلولی دونالیلا سالینا و تولید کارو تنوئیدها به مقدار زیاد از سوی دیگر رنگ آب دریاچه به سرخی گرائیده است.
جباری معاون محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درخصوص احتمال بروز خطر برای شناگران در این شرایط گفت : این پدیده خطری برای گردشگران وشناگران ندارد اما به دلیل غلظت بالای نمک بهتر است شناگران زمان کمتری آب بمانند.
به گفته کارشناسان تا ورود دوباره آّ به دریاچه و بهبود شرایط اکولوژیکی دریاچه این پدیده ادامه خواهد داشت.
در حال حاضر دریاچه ارومیه 3متر و 8سانتر متر تا تراز اکولوژیکی فاصله دارد.
عکس های قرمز شدن آب دریاچه ارومیه را در اینجا ببینید