الگوی کشت در باغهای اراضی شیب دار استان درسال ۱۴۰۱ با توجه به خشکسالی و حداقلهای آبی طراحی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیر امورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: الگوی توسعه باغها با توجه خشکسالیها، کمبود آب و ضرورت استفاده از گونههای مقاوم، به گونهای طراحی شده تا تولید میوه در باغهای شیبدار برای کشاورز اقتصادی و مقرون به صرفه باشد.
محمد حسنینسب افزود: در سال ۱۳۹۹ سطح باغها در اراضی شیبدار استان هفت هزار و ۴۰۰ هکتار با تولید ۳۷ هزار تن بوده که از این میزان سطح زیرکشت محصولاتی از جمله مرکبات، انار، انجیر آبی و دیم، انگور آبی و دیم، سیب، انواع هسته داران، محصولات مناطق معتدله و گیاهان دارویی کشت شده است.
وی ادامه داد: ارزش ریالی تولید میوه در باغهای شیبدار استان سه هزار و ۳۳۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی چهار هزار و ۹۳۰ نفر بوده است.
حسنی نسب با بیان اینکه با وجود برنامهریزیهای انجام شده در سال گذشته همه باغها در اراضی مستثنیات اجرا شده خاطر نشان کرد: در سال ۱۳۹۹ میزان عملکرد ۱۹۲ هکتار و اراضی شناسایی شده ۲۰۰ هکتار بوده است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: از سال ۱۴۰۱ با توجه به خشکسالی و حداقلهای آبی برای باغها در اراضی شیبدار الگوی کشت اجرایی خواهد شد.
حسنی نسب ادامه داد: از جمله این فعالیتها میتوان به تامین اعتبار توسعه باغهای دیم و آبی در اراضی شیبدار از محل اعتبارات استانی به مبلغ ۲ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال، تامین اعتبارات اصلاح ارقام ناسازگار زیتون از طریق اعتبار ملی، تامین اعتبار توسعه و اصلاح یارانه تامین نهال برای توسعه باغها در اراضی شیب دار ملی به مبلغ ۱۰ میلیارد ریال، بازدید مستمر از باغها و ارائه پیشنهادهاو راهکارهای اصلاحی و برگزاری نشستهای متعدد برای توسعه باغها در اراضی شیبدار و پیگیری و رفع مسایل و مشکلات توسعه باغها در اراضی شیبدار اشاره کرد.
وی تصویب و پیگیری ۴۴ فقره پرونده تقاضای واگذاری اراضی ملی شیبدار، تغییر روند تشکیل پرونده و گردش کار متقاضیان و کاهش مدت زمان انجام کار و برآورد سطح و پیگیری اجرایی شدن احداث سامانههای نوین آبیاری در باغهای شیبدار را از دیگر اقدامهای انجام شده در زمینه توسعه باغها در اراضی شیبدار استان عنوان کرد.
بیشتر بخوانید :پهلو گیری کشتی حامل شکر خام در بندر امام خمینی
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: سطح باغهای استان خوزستان حدود ۶۳هزار هکتار است که از این میزان ۴۲هزار هکتار آن نخیلات بارور و غیربارور بوده که بیشتر در مناطق آبادان، خرمشهر، بهبهان، اهواز، دشت آزادگان، هویزه و اروندکناردر سالهای اخیر توسعه نخیلات در مناطق شمالی خوزستان به خصوص دزفول و شوش مورد توجه قرار گرفته است.