حدود هفت هزار نامزد انتخابات پارلمانی در عراق برای تصاحب ۲۲۹ کرسی پارلمان این کشور با یکدیگر رقابت میکنند.
حیدر سلطان خبرنگار شبکه تلویزیونی العالم با تهیه گزارشی در این خصوص و اشاره به تعداد نامزدها و کرسیهای پارلمان تصریح کرد: تبلیغات انتخابات در عراق آغاز شده و بر اساس قوانین کمیسیون عالی انتخابات تا بیست و چهار ساعت مانده به آغاز رای گیری ادامه خواهد داشت.
در همین حال ناظران سیاسی از متنوع بودن برنامههای انتخاباتی و تبلیغاتی نامزدها و ابزارهای تبلیغاتی آنها برای پاسخ به مطالبات و چشمداشت مردم عراق خبر میدهند.
حیدر عرب تحلیلگر سیاسی در این باره گفت: با توجه به انتظارات شهروندان عراقی و وجود حوزههای انتخابیه کوچک و قوانین موجود که بیشتر با حوزههای بزرگ انتخاباتی همخوانی دارد، نامزدها در تنگنا قرار میگیرند.
در همین حال کمیسیون عالی انتخابات عراق تاکید کرد اقدامات قانونی لازم را به منظور اجرای جریمههای لازم علیه کسانی که ضوابط و قوانین انتخاباتی را رعایت نکنند؛ اتخاذ خواهد کرد. این کمیسیون از همه فهرستها و ائتلافها خواسته است ضوابط و قوانین را رعایت کنند.
قاسم العسکری تحلیلگر سیاسی در این خصوص گفت: کمسیون عالی انتخابات از مدت زمان سه ماهه سخن به میان آورده در حالی که در دورههای گذشته شاهد تبلیغات یک ماهه و کمتر از آن بوده ایم و در نتیجه هر قانونی که در نظر گرفته شود باید شهروندان ونامزدها به آن پایبند باشند.
خبرنگار تصریح کرد ناظران سیاسی تاکید دارند که همه فهرستها و ائتلافها و احزاب و نامزدهایی که وارد ماراتن انتخابات شده اند باید با کمیسیون عالی انتخابات همکاری کنند و به قوانین این کمسیون و ضوابط تبلیغات انتخاباتی پایبند باشند تا موفقیت آمیز بودن آنرا صرف نظر از دعواها و تنشهای سیاسی تضمین نمایند.
در همین حال تروریستها و حامیان آنها و در راس آن آمریکا تلاش میکنند با تشدید بحران قطعی برق در عراق، دولت الکاظمی را با چالش جدی روبرو کنند، اما با این وجود در صورتی که دولت الکاظمی بتواند مشکل برق شهروندان را حل کند این بحران به فرصتی تبدیل خواهد شد که برگ برندهای او در انتخابات پارلمانی پیش رو (دهم اکتبر ۲۰۲۱) خواهد بود، اما واقعیت این است که بی تردید بحران قطعی برق به چالش جدی برای دولت مصطفی الکاظمی تبدیل شده است؛ بحرانی که میتواند مسیر نخست وزیری مجدد وی را دشوار سازد.