رئیس شورای حل اختلاف استان تهران گفت: در سه ماه نخست سال ۱۴۰۰ به طور میانگین ۴۲.۵ درصد سازش در شوراهای حل اختلاف شهر تهران صورت گرفته است.
در این مراسم مهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شورای حل اختلاف استان تهران با بیان آنکه اصطلاح صبر که برای نام این تشکیلات برگزیده شده در حقیقت از حروف اول کلمات صلح، بخشایش و رضایت گرفته شده است، گفت: هدف از آن اشاعه فرهنگ قانون مداری و احترام به دیگران، ارتقاء نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران، انسجام و ارتقاء نهادی و سازمانی صلح و سازش و گذشت است.
وی در ادامه تصریح کرد: مدنظر است که این افراد علاوه بر تحصیلات افرادی باشند که مقبولیت عام و خاص داشته باشند.
مهدوی با بیان آنکه در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۰ به طور میانگین ۴۲.۵ درصد سازش در شوراهای حل اختلاف شهر تهران و ۳۶.۵ درصد سازش در شوراهای حل اختلاف شهرهای تابعه استان تهران داشتیم، گفت: این در حالی است که قبل از سال ۱۳۹۸ میزان سازش در استان تهران ۹.۴۲ درصد بود یعنی همیشه رتبه ۳۱ کشور بوده، اما در حال حاضر رتبه اول کشور است.
وی تصریح کرد: البته به این هم اکتفا نکردیم و دستورالعمل دادیم در نیمه اول سال حداقل سازش ۴۰% باشد و در نیمه دوم به ۵۰% برسد که در سه ماهه نخست از ۴۰% عبور کردیم.
وی افزود: در این مدت برای ۱۶ نفر از محکومان به قصاص رضایت گرفته شده است و قریب ۲۴۱ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد و مالی در سه ماهه اول سال آزاد شدند. به نحوی که فقط در هفته قوه قضائیه مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان برای آزادسازی زندانیان توسط خیرین هدیه گردیده است.
مهدوی بیان کرد: میخواهیم شورا به فلسفه اصلی خودش برگردد. یعنی مثلا در مساجد مستقر شود تا به صورت محلهای کار و رفع اختلاف کند، البته به صورت کاملا سازماندهی شده و هرگونه اختلافی که در محلهای پدید میآید در همانجا رسیدگی شود، چون امکان سازش بالاتر است و از تشکیل پرونده در دستگاه قضایی جلوگیری میشود و امیدواریم با مجموع این اقدامات ۳۰ درصد از ورودی پروندهها کاسته شود.
در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمین فیروزجایی طی سخنان کوتاهی با بیان آنکه در ماههای اخیر شورای حل اختلاف مستقر در زندان تهران بزرگ کار بزرگی کرده است، گفت: شوراهای حل اختلاف مستقر در زندانها نیاز به حمایت بیشتری دارند و همچنین خواستار افزودن ۲ شعبه به ۳ شعبه موجود شورای حل اختلاف در ندامتگاه تهران بزرگ هستیم.
وی در ادامه با بیان آنکه از دهه کرامت تا امروز ۱۱۰ نفر از زندانیان با کمک خیرین و همکاری مقامات آزاد شده اند، گفت: فقط در هفته قوه قضاییه مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان توسط خیرین پرداخت شد و تعدادی زندانی آزاد شدند و برخی شوراهای حل اختلاف مستقر در زندانها علاوه بر آزادی زندانی کارهای فرهنگی ارزشمندی انجام میدهند مثلا در شورای حل اختلاف مستقر در زندان ورامین محکومان را پس از آزادی با خانواده به زیارت مشهد مقدس میفرستند و ما امیدواریم حمایتهای مقامات افزایش پیدا کند تا این قسم فعالیتهای فرهنگی گستردهتر شود.
در ادامه مراسم، حشمتی مهذب رئیس کل دادگستری استان تهران طی سخنانی ضمن تشکر از حاضران به جهت پذیرش مسئولیت عضویت در ستاد صبر گفت: عضویت در ستاد صبر فی سبیل الله و هدف آن فقط کسب رضای الهی است. در عین حال نیاز به وقت و حوصله بسیار دارد تا کار به سازش برسد.
وی افزود: همان طور که از اسمش پیداست باید حوصله و صبر و تلاش کرد تا اختلافها مرتفع شود. زحمت دارد و سخت خواهد بود، ولی حالا که آمده اید تا خدمتی بکنید امیدواریم ثمر و حاصل آن ذخیره معنوی و اخروی باشد.
رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: تلاش میکنیم تا پروندهها آماده باشد و اطلاعات آنها را در اختیار شما میگذاریم شما هم استفاده از ظرفیتهای مردمی را در دستور کار قرار دهید تا اختلافات در اجتماع را به حداقل برسانیم.
وی افزود: برخوردهای قضایی و انتظامی نتیجه قطعی ندارد، ولی سازش پروندهها را به طور قطعی خاتمه میدهد و دعاوی دیگر از قبل آن پدید نمیآید یعنی فصل خصومت میشود.
حشمتی مهذب با بیان آنکه در سه ماهه نخست سال جاری ورودی پروندهها ۱۸% افزایش داشته است، گفت: انتظار ما این است بعد از همه گیری کرونا حجم پروندههای بیشتری به دستگاه قضا وارد شود و در حال حاضر هم یک قاضی بطور میانگین به ۲۰۰ یا ۳۰۰ پرونده در ماه رسیدگی میکند که بسیار زیاد است و امکان خطا وجود دارد گرچه نظارت هست.
وی افزود: امیدواریم با ارجاع دعاوی به خود مردم و تشکیلاتی از جنس مردم و گسترش فرهنگ صلح و سازش توسط شما پروندهها با سازش فیصله یابد و در این راه حتما از تجربههای ارزشمند شوراهای حل اختلاف نهایت استفاده را بکنید.
در پایان مراسم احکام اعضاء ستاد صبر استان تهران توسط حشمتی مهذب، اعطا شد.