مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت: پیشبینی میشود امسال ۲ هزار و ۵۰۰ تن خیار بوتهای از ۴۰۰ هکتار مزارع نهاوند برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، , کریم حاج بابا علی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نهاوند گفت :۴۰۰ هکتار سطح زیر کشت خیار نهاوند در ۶ ماه برای بیش از ۲۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم شغل ایجاد میکند و این شهرستان را به عنوان قطب صیفیکاری استان معرفی کرده است.
او افزود : با تغییر شیوه آبیاری از سنتی به مدرن ، میزان مصرف آب در یک هکتار از اراضی و با استفاده از نوار تیپ به کمتر از ۵ هزار مترمکعب کاهش یافت و میزان برداشت محصول صیفی جات هم از ۵۰ تن در هکتار به بیش از ۶۰تن افزایش یافته است
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: خیار نهاوند علاوه بر مصرف دراستان به استانهای همجوار و جنوبی هم صادر می شود. حاج بابا علی با بیان اینکه علت خوشطعمی و مرغوبیت خیار نهاوند استفاده از کودهای ارگانیک و حیوانی است عنوان کرد : استفاده نکردن از سموم خطرناک و همچنین آبیاری به روش نواری یا قطرهای سبب شده که محصول با کیفیتی مطلوب در نهاوند تولید شود.
خیار میوهای جالیزی پر از خواص تغذیهای و آنتی اکسیدانی بی نظیر است و برای بیماریهای درد سینه، نارسایی کلیه، بیماریهای کبد و لوزالمعده ریه، معده، دندان و لثه مفید است .