نماینده مردم زاهدان در مجلس گفت: راهکار حل بحران کمآبی در سیستان و بلوچستان، استخراج آبهای شیرین از گسلهای آبدار و تصفیه پسابهای شهری، صنعتی و قناتهاست.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به ویژگیهای خاص منطقه، ازجمله وابستگی ۱۰۰درصدی سیستان و بلوچستان به منابع آبهای مرزی و نیز تبخیر قابلملاحظه سالانه منطقه، درخصوص روشهای کاهش آن، احداث سازههای ذخیره آب، تغییر روشهای زراعی، ایجاد رشتههای دانشگاهی (زراعت در مناطق خشک) و جایگزینی مدیریت خطرپذیری به جای مدیریت بحران، پیشنهادها و راه حلهای مناسبی است که میتوان در راستای مبارزه با کم آبی در این منطقه ارائه داد.
وی همچنین مدیریت صحیح بارندگیها و جلوگیری از خروج این آب از مرزهای استان را از دیگر راههای کم کردن این معضل بیان کرد و گفت: استفاده از تکنولوژی جدید برای جلوگیری از تبخیر و رسوب آب سدها هم ازجمله راههایی است که میتواند تاحدودی مشکل کمآبی را مهار کند.
مالکی با اشاره به اینکه اکنون تولید آب آشامیدنی برای زاهدان تقریبا ۶۰۰ لیتر در ثانیه با کمبود مواجه است، افزود: برای حل این مشکل و توزیع عادلانه آب شرب در شهر زاهدان، باید خط دوم انتقال آب از زابل به زاهدان راهاندازی شود.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی همچنین استفاده از منابع آبی دیگر از راهکارهای حل بحران کمآبی در سیستان و بلوچستان است و گفت: استخراج آبهای شیرین از گسلهای آبدار، تصفیه پسابهای شهری و صنعتی، کشاورزی با آبهای شور و قناتها مهمترین نمونههای منابع آب هستند که میتواند برای حل مشکلات آبی استان سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار گیرند.