پژوهشگران دانشگاه علم و صنعت نخستین بار موفق به طراحی و ساخت نخستین چشمی سازگار با نور آفتاب شدند.
آقای امیرمحمد کریمی طراح و برنامه نویس این طرح دانش بنیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: همانطور که چشم ما به نور آفتاب حساسیت دارد و برای این که جلوی نور آفتاب را بگیریم از وسایلی مانند عینک استفاده میکنیم، برای چشمیها هم همین اتفاق رخ میدهد و ما برای این که نیاز نباشد قاب بر روی حسگر قرار بگیرد از سیستمی استفاده کردیم که نور آفتاب را به نحوی حذف کند.
در ادامه آقای رضا فلاحتی مدیر طرح گفت: ما در این طرح از بهترین قطعات موجود در بازار با استفاده از میکرو کانتولر که هم فرستنده و هم گیرنده در آن تعبیه شده استفاده کردیم و سعی کردیم با بالاترین کیفیت این محصول را به بازار عرضه کنیم.
چشمی سازگار با نور آفتاب در دمای منفی ۱۵ تا ۷۵ درجه سانتیگراد مورد استفاده قرار میگیرد و متراژ کارکرد آن ۳۳ متر است و مجهز به سینگال کدگذاری شده است.
آقای سعید کاظم زاده مدیر فروش این طرح دانش بنیان درباره تفاوتهای این محصول با سایر محصولات وارداتی گفت: این محصول برعکس سایر چشمیهایی که در بازار وجود دارد یک حسگر ضدآفتابی است و برعکس تمام چشمیهای دیگر بر روی میکرو آن برنامه نویسی شکل گرفته و همین موجب افزایش کیفیت این محصول شده است.
همچنین آقای مهدی محمدی مسؤول کنترل کیفی طرح دانش بنیان دانشگاه علم و صنعت گفت: این محصول دانش بنیان سازگار با تمام دربهای اتوماتیک از قبیل جک پارکینگی و کرکرههای برقی است و در هر ماه ۳ هزار محصول ساخته شده توسط این شرکت دانش بنیان به بازار عرضه میشود.
این چشمیهای سازگار با نور آفتاب با هزینه تقریبی یک پنجم نمونه خارجی آن ساخته شده و هم اکنون آماده صادرات است.