وزیر بهداشت گفت: از امروز باید مصمم شویم روزانه تا ٥٠٠ هزار نفر در کشور واکسینه شوند.
به گزارش خبرنگار سلامت گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا وسیما ، دکتر سعید نمکی در اجلاس مشترک با فرماندهان سپاه کشور و روسای دانشگاههای علوم پزشکی افزود: به روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور هم به عنوان دستورالعمل داده ایم که برای واکسینه کردن ٥٠٠ تا ٧٠٠هزار دُز واکسن در روز آماده شوند.
وی گفت:طرفهای قرارداد با تاخیر در انجام تعهدهایشان درحال انجام تعهد درقبال واکسنها به کشور هستند.
وزیر بهداشت گفت: یکی دو واکسن داخلی هم ضمیمه این واکسنها شده است که شاید همین خبر پیامی به طرفهای قرارداد که تا دیر نشده قراردادها و تعهدهایشان را اجرایی کنند.
آقای نمکی ادامه داد: هر چه بتوانیم بیشتر واکسن بزنیم اسیب پذیری اقسار اسیب پذیر کمتر می شود حتی یک دُز واکسن شانس گرفتاریهای وخیم را ٥٠درصد کمتر می کند.
وزیر بهداشت گفت: قرارمان این است که افراد بالای ٦٠سال واکسینه شوند در سیستان و بلوچستان و استان های مرزی حتما واکسیناسیون باید از٥٠ سال به بالا باشد و تا نیمه مرداد باید تمام گروههای هدف با تامین واکسن واکسینه شوند.
دکتر نمکی با تاکید بر موفقیت کار مشترک وزارت بهداشت و بسیج و اجرای طرح شهید سلیمانی ، گفت: قرار ما این است که پایگاههای تجمیعی و غیر تجمعی از صفر تا صد در اختیار بسیج قرار بگیرد و وزارت بهداشت تامین کننده واکسن باشند و انها مدیریت مجموعه را به عهده داشته باشند.
عوامل موثر بر شیوع دوباره کرونا
وزیر بهداشت افزود: در ماه رمضان در برخی نقاط نوشتم تا برگزاری نمازها و نماز عید فطر برگزار نشود. البته انتخابات شوراها به ویژه شوراهای شهر و روستا تأثیر زیادی در روند کرونا داشت، آن هم با برگزاری میهمانیها که موج بیماری را شعلهورتر کرد.
وی ادامه داد: پس از آن گرفتاری را در مرزها به ویژه مرزهای جنوب و شرق کشور داشتیم که با توجه به تغییرات سیاسی در افغانستان صورت گرفت، اگرچه نیروهای مسلح تلاش بیوقفهای را در مرزها داشته و مراقبتها را دهبرابر کرده اما بنده میدانم عریض و طویل بودن این مرزها به راحتی قابل کنترل نیست و هر روز فوجی از ورودیهای آلوده به ویروس را از مرزها به اقصا نقاط کشور داشتهایم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز آلودگی با ویروس دلتا تعداد قابل توجهی از استانها را دچار مشکل کرده و این از گرفتاریهای ماست، گفت: به شکلی که آماری که از هرمزگان داریم در آنجا در خصوص تخت تحت فشار قرار داریم. در سیستان و بلوچستان گرفتار هستیم اما به شکلی موضوع مدیریت میشود.
همکاری موفق بسیج و نظام سلامت
دکتر نمکی با اشاره به همکاریهای وزارت بهداشت با سازمان بسیج در کنترل اپیدمی کرونا در کشور، یادآور شد: اول باید بیمارییابی گسترده، محلهمحور و خانه به خانه را داشته باشیم. دومین کار درمان سرپایی بیماران در مراکز 16 ساعته است که آن را ادامه دهیم؛ ضمن اینکه باید به مراکز درمان بستری موقت که بیمار داروی ضدویروسی را دریافت کند توجه کنیم و این تجربه در پیک چهارم نشان داد که یکی از موفقترین تجربههای دوران کرونا بوده است.
وی با بیان اینکه خیز چهارم علی رغم موارد بیشتر بستری نسبت به پیک سوم، دارای مرگهای نصف پیک سوم بوده است، گفت: کمکهای مؤمنانه بسیج و پیگیری وضعیت افراد بستری در منزل و قرنطینه و مراقبت را با بسیج باید دنبال کنیم؛ ضمن اینکه باید توجه کنیم تعدادی از آوارگان از کشور افغانستان به کشور میآیند و مجبوریم اردوگاههایی را داشته باشیم و بیمار و بیماری را در آنجا زمینگیر کنیم.
درمان رایگان 250 هزار اتباع افغانستانی
وزیر بهداشت با بیان اینکه با انجام این اقدام باید برای افراد سرگردان در مرزها که در اثر ناملایمات سیاسی افغانستان پناه آوردهاند را در این طرف یا آن طرف مرز اردوگاه تهیه کنیم، گفت: ما بیش از 250 هزار اتباع افغانستانی را به صورت رایگان در بیمارستانها مداوا کردهایم و هیچ سازمان بین المللی دیناری به ما کمک نکرده است؛ در نتیجه باید در کنار نیروهای بسیج و نیروی مسلح این اقدامات را انجام دهیم و در کنترل مرزها و عدم ورود غیرمجاز به شدت مراقبت داشته باشیم.
دکتر نمکی با اشاره به اینکه مرزهای غرب و شمال غرب کشور قابل کنترل است، ابراز داشت: این در شرایطی است که مرزهای جنوب و شرق کشور به دلیل گستردگی که دارند و آشفتگی که در کشور همسایه وجود دارد، تمام بار این موضوع روی دوش ماست و این مساعدتی است که نیروهای مسلح، بسیج، ارتش و ناجا به ما کمک خواهند کرد؛ در صورتی که اگر این موضوع را به خوبی انجام ندهیم علاوه بر بیماران کرونایی، بیماری آلتور و بیماریهای دیگر مربوط به فصل تابستان نیز وارد خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین هم در این اجلاس مشترك گفت: طرح شهيد سليماني با قوت بيشتر فعال شده است.
سردار غلامرضا سليماني افزود: تمركز بر خانواده ها كه هر عضو خانواده سفير سلامتي است و باهمراهي خوب صدا وسيما اطلاع رساني ها انجام مي شود ما نيز تمام ظرفيت هايمان را در اختيار وزارت بهداشت و شبكه گسترده آن ها قرار خواهيم داد.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین افزود:به هر شكلي وزارت بهداشت مشخص كند آمادگي داريم ٤٠٠ درمانگاه و مراكز درماني را در اختيار وزات بهداشت قرار دهيم.
وي گفت:به هر ميزاني وزارت بهداشت واكسن تامين كند به همان ميزان ما ظرفيت ايجاد مي كنيم.
سردار سلیمانی با اشاره به ديگر اقدامات طرح شهيد سليماني، گفت: همچون ماههاي گذشته كمكهاي مومنانه براي كساني كه نياز به كمك دارند از كساني كه قرنطينه شده اند و يا نيازمندان با حفظ شان آن ها كمك هاي مومنانه درحال انجام است.