رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: خسارتهای تاخیر در واکسیناسیون، بسیار فراتر از هزینه تامین واکسن است. باید در کنار حمایت از تولید واکسن داخل به خرید واکسن نیز توجه شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی در ابتدای سیصد و نهمین جلسه شورا افزود: متاسفانه پیک پنجم کرونا در تهران در حال رشد است و آمار قربانیان کرونا در تهران به مرز صدنفر در روز رسیده است که نشان میدهد، توجه نکردن به توصیههای دلسوزانه مبنی بر کنترل فعالیتهای انتخاباتی و برگزار نکردن انتخابات شوراها در استانهایی که وضعیت مناسبی از نظر شیوع کرونا ندارند به چه نتایجی منجر میگردد.
هاشمی ادامه داد: در این شرایط از نظر مدیریت پروژه واکسیانسیون نیز با مشکلاتی مواجه هستیم و با تحقق نیافتن وعدههای مکرر مسئولان وزارت بهداشت، پدیدههای نامناسبی، چون ازدحام در سفر ایرانیان به ارمنستان و سایر کشورها برای واکسیانسیون رخ داده است که در شان نظام جمهوری اسلامی و ملت بزرگ ایران نیست.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگرچه واکسن تولید داخل، موضوع افتخار آفرین و مهمی است، اما باید توجه داشت که این فرایند نیازمند تجهیزات ویژه، زیرساختها، مواد اولیه و فن آوری بالایی است که ممکن است با مشکلات متنوع و متعددی بدلیل تحریمها و حساسیت ایمنی و سلامتی پروژه مواجه شود و باید در کنار حمایت از واکسن تولید داخل از سایر منابع نیز واکسن کرونا را تامین میکردیم تا در شرایطی که بسیاری از کشورهای جهان از جمله کشورهای همسایه در واکسناسیون از مرز ۵۰ درصد عبور کرده اند ما در مرز ۵ درصد نباشیم.
هاشمی گفت: خسارتهای فراوان اقتصادی، انسانی و روانی ناشی از تاخیر در واکسیانسیون، بسیار فراتر از هزینه تامین واکسن است و ماههایی که بدلیل ابهام در استراتژی ومواضع ستاد ملی مبارزه با کرونا و وزارت بهداشت، در پروژه تامین واکسن تاخیر بوجود آمده است، صدمات جبران ناپذیری به خانوادهها واقتصاد کشور وارد کرده است.
وی ادامه داد: در کنار این موضوع، از اصحاب رسانه انتظار داریم در موضوع کرونا و واکسن، با نگاه سیاسی برخورد نکرده و حمایت وانتقاد را در فضای کارشناسی طرح کنند تا با ایجاد دوقطبیهای کاذب وتخریبی یا تبلیغی، سلامت عمومی تحت الشعاع مسائل سیاسی قرار نگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران از تصویب کلیات لایحه دستورالعمل چگونگی فعالیت و فرایند تهاتر در بازار الکترونیکی تهاتر منابع غیر نقد شهرداری تهران خبر داد.
محسن هاشمی در پایان سیصد و نهمین جلسه شورا و در جمع خبرنگاران گفت: امروز بعد از تذکرها وارد دستور شدیم که یکی از دستورها نحوه برخورد با برج میلاد بود.
وی افزود: قرار بود برج میلاد خود کفا عمل کند، ولی در موضوع کرونا به شدت دچار مشکل شده و لازم بود اجازهای بگیرند تا بتوانند از بودجه شهرداری کمک بگیرند چرا فعالیت شان راکد شده است.
محسن هاشمی گفت: یک فوریت این لایحه به تصویب رسید و همچنین یک فوریت طرح نحوه برخورد با حیوانات خانگی و جدا سازی محل گردش حیوانات خانگی از محل بازی کودکان در بوستانها و الزام شهرداری به تعیین روز پاکبانان و روز باغبانان در تقویم شهری تهران از دیگر دستورهای جلسه امروز بود.
هاشمی در ادامه افزود: در ادامه این جلسه وارد لایحهای شدیم که شهرداری از اواخر سال ۹۹ به دنبال آن بود و مربوط به تهاتر بودجه غیر نقد بین بدهکاران و طلبکاران شهرداری بود که بیشتر به جنبه شفافیت باز میگشت.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: این موضوع کاملا بیشتر کارگزاریها را هدف قرار داده است چرا که در پرداخت بدهیها همیشه این مسئله مطرح بود که بعضیها بدهی شان را زودتر میگیرند و عدالت وجود ندارد و لذا در این مورد لزوم شفافیت بیشتر احساس میشود. به ویژه در استفاده از بودجه غیر نقد بین بیست تا ۳۰ درصد بودجه شهرداری از روش بودجه غیر نقد ایجاد میشود تا بدهکاران و طلبکاران شهرداری بتوانند این موضوع را تهاتر کنند.
وی افزود: وقتی این موضوع مطرح شد، در مورد بندهای مختلف صحبت کردند تا اعضا حساسیت بیشتری به خرج دهند و کلیات آن رای آورد.
هاشمی در ادامه و در خصوص برگزاری جلسه مشترک با اعضای شورای آینده گفت: ما از آنان دعوت کردیم که اگر اعضای شورا ششم میخواهند جلسهای را با اعضای شورای فعلی برگزار کنند البته بستگی به علاقه مندی خودشان دارد و ما منتظر پاسخ آقای چمران هستیم. این جلسه هم بیشتر تبادل دوستانه اطلاعات است.
وی افزود: البته اعضای شورای آینده برای آگاهی از وضع شهرداری از معاونان خواستند که پاسخگوی سوال آنان باشند که این به برگزاری جلسه بین اعضای شورای پنجم و ششم ربطی ندارد.