عضو کمیته ملی واکسن کرونا گفت: در مرحله مقدماتی، هفت طرح در دست پژوهش هستند که هنوز وارد مرحله حیوانی هم نشده اند. واکسن مشترک پایافن یاخته و اسوه با نام «اُسوید» نیز مرحله حیوانی را به اتمام رسانده و آماده ورود به کارآزمایی بالینی مرحله انسانی است.
وی گفت: انشاءالله تا پایان شهریور واکسن کووپارس و همچنین واکسن سیناژن (تولید مشترک ایران و استرالیا) که در مراحل کارآزمایی بالینی هستند، مجوز ورود به بازار را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه فعلا تنها دو واکسن کووایران برکت و پاستوکووک موفق به اخذ مجوز مصرف اضطراری شدند، درباره کندی روند ورود این دو واکسن به واکسیناسیون عمومی کرونا در کشور، اظهار کرد: واکسن از زمان تولید در هر شرکتی باید یک مراحل کنترل کیفی را بگذراند و ممکن است در این مرحله به مشکل بخورد یا زمان ببرد. همچنین از قول مسئول ذیربط واکسن برکت میگویم که ظاهرا در یکی از مراحل تولید مشکلی به وجود آمده است که مجبور به تکرار آن مرحله شدند. در مورد واکسن پاستوکووک نیز از ابتدا بنا را بر این گذاشتند که به تدریج تولید در اِسکِیل بالا صورت گیرد و احتمالا در آبان ماه تولید این واکسن بتواند در مقادیر قابل توجهی انجام شود.
وی درباره اخذ تأییدیه واکسن برکت از سازمان بهداشت جهانی، بیان کرد: حتما برای اخذ تاییدیه اقدام خواهد شد، اما این روند زمانبر است. هنوز چیزی به ما اعلام نکردند، اما احتمالا مدارک را فرستادند و آموزش لازم را دیدند تا مجوز اخذ کنند.