هنرپیشههای فلسطینی با صدور بیانیه ای، در اعتراض به روند تعامل برگزار کنندگان جشنواره سینمایی کن با فیلم «لیکن صباحا»، این جشنواره را تحریم کردند.
با آنکه فعالان حوزه هنر هفتم، راهیابی تولیداتشان به جشنواره سینمایی کن را تحقق رویاهایشان میدانند، ولی وقتی صحبت از یک قضیه ملی و تلاش برای لوث کردن این قضیه از سوی برگزارکنندگان جشنواره در میان باشد، تحریم چنین جشنوارهای از جانب هنرپیشگان فلسطینی شکلی از اشکال مقاومت و از وظایف ملی تلقی میشود.
این رفتاری است که امروز هنرپیشههای زن و مرد فلسطینی حاضر در فیلم «لیکن صباحا» در پیش گرفته اند و پس از آنکه برگزار کنندگان جشنواره این فیلم را در ردیف تولیدات اسرائیلی قرار دادند با صدور بیانیهای از تحریم این جشنواره خبر دادند.
داستان «لیکن صباحا» برگرفته از رمان سید قشوع، روزنامه نگار فلسطینی است که در آن محاصره مردم فلسطین مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل هنرمندان حاضر در فیلم معتقدند، محتوای فیلم با رویکرد جشنواره در اسرائیلی خواندن آن، کاملا متناقض و غیر قابل چشم پوشی است.
در این بیانیه از کشورها و سازمانهای فرهنگی جهان به خاطر تن دادن به تقسیمهای سیاسی تحمیلی بر فلسطینیان مقیم اراضی اشغالی، شرق قدس، کرانه باختری رود اردن، نوار غزه و خارج از خاک فلسطین انتقاد شد و آمده است، این روند از تقسیمات تنها بیانگر تداوم برخوردهای خشونت آمیز با فلسطینیان است تا بتوانند با ایجاد تفرقه در میان آنها، فلسطینیان را از تاریخ مشترکشان دور کنند.
جشنواره کن جشنوارهای سالانه است که در کن فرانسه برگزار میشود. این جشنواره یکی از بزرگترین رویدادهای سینمایی جهان و محلی برای پیشنمایش فیلمهای جدید از تمامی ژانرها از جمله مستند بهشمار میآید. جشنواره کن در سال ۱۹۴۶ تأسیس شد. این رویداد هر ساله معمولاً در ماه مه در کاخهای جشنواره و کنگرهها برگزار میشود.