رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : شالیزارهای مازندران امسال از خطر مشکلات خشکسالی گذر کردند و کمبود تولید برنج نداریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد از شالیزاریهای مازندران در مرحله خوشه دهی قرار گرفتند، گفت: اگرچه بخش از اراضی شرق استان تحت استرس آبی قرار دارد، ولی در مجموع وضعیت مطلوب است.
علی محمد رمضانی افزود: شالیزارهای مازندران در بهترین شرایط خوشه دهی هستند و کمبودی در تولید برنج وجود ندارد.
او گفت: بررسیهای کارشناسان برنج در مناطق ۶۴ گانه خدمات کشاورزی استان نشان میدهد که همه اراضی شالیزاری از غرب تا شهرستان میاندرود در شرق استان در بهترین وضعیت خوشه گیری قرار دارند و از خطر مشکلات خشکسالی نیز گذر کردند.
رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه ۷۰ درصد شالیزارهای استان در دشت هراز و مناطق فریدونکنار، بابل، آمل و محمودآباد قرار دارند، ادامه داد: کشاورزان با توجه به کاهش آورد رودخانه هراز از چاههای زیرزمینی استفاده کرده اند و شالیزارهای این منطقه نیز در شرایط عالی خوشه دهی هستند.
رمضانی با بیان این که شالیزارهای شهرستان گلوگاه در شرقیترین نقطه استان با ۲ هزار هکتار سطح زیر کشت نیز با مدیریت آب در وضعیت مناسبی قرار دارد، افزود: فقط کمتر از پنج هکتار از زمینهای این منطقه که با تاخیر زیاد نشا کاری شده است در معرض خشکسالی جدی قرار دارد.
او با بیان اینکه امسال حدود ۱۳۵ هزار هکتار از زمینهای شالیزاری استان به صورت مکانیزه نشاکاری شد، گفت: این رقم ۳۵ هزار هکتار بیشتر از سال قبل می باشد و به این معناست که مطمئنا علاوه بر این که کمبودی در تولید برنج به خاطر تنش آبی نخواهیم داشت، بلکه افزایش تولید نیز پیش بینی میشود.
رییس اداره برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران هر گونه کمبود تولید برنج ناشی از خشکسالی و کمبود آب در مازندران را سوء استفاده در بازار آینده این محصول استراتژیک توصیف کرد و گفت: اگر کمبودی در تولید برنج در شرق استان بوجود بیاید، افزایش ۲۰ درصد تولید برنج در سطح زیر کشت ۳۵ هزار هکتاری کشت مکانیزه امسال نسبت به سال قبل به طور یقین جبران میکند.
رمضانی گفت : بارندگیهای پایان هفته اخیر تنش خشکسالی در شالیزارهای شرق استان را کاهش داده است.
او با بیان اینکه ۲۱۵ هزار هکتار شالیزار مازندران همانند پارسال به کشت برنج اختصاص یافته است، افزود: بیش از ۶۵ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران زیر کشت ارقام پرمحصول رفته است که ۱۸ هزار هکتار از پارسال بیشتر است و در این بخش نیز تولید برنج افزایش خواهد داشت.
رمضانی گفت: نگرانی جدی در میزان تولید و کیفیت برنج مازندران وجود ندارد بلکه احتمال افزایش تولید نیز دور از انتظار نیست.