اجرای گام نخست عملیات احداث مجتمع آرتا فولاد مبین اردبیل آغاز شد.
این مجتمع فولادی پس از بهره برداری، سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی تولید خواهد کرد که باتوجه به نیاز استان، ۶۰ درصد تولید این مجتمع در استان مورد استفاده قرار گرفته ومابقی بهخ دیگر استانها وخارج از کشور صادر خواهد شد.
آب مورد نیاز این مجموعه فولادی از آب تصفیه شده فاضلاب شهری اردبیل تامین شده و برای برق مورد نیاز آن یک نیروگاه اختصاصی ساخته میشود.
وی افزود: در طول سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، کشورمان هدف تحریمهای صنعتی، اقتصادی و تکنولوژی و... قرار گرفته، ولی با وجود این تحریمها، با تلاش خستگی ناپذیر دانشمندان وصنعتگران جوان کشور ایرانی مقتدر را خواهیم ساخت.
نماینده، ولی فقیه در استان اردبیل گفت: از عموم کسانی که بضاعت مالی برای سرمایه گذاری دارند دعوت میکنیم تا سرمایههای خود را از راکد کردن در بانکها به سمت تولید سوق دهند تا در راه اشتغالزایی و پیشرفت کشور و استان قدم بردارند.
در این مراسم نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سرمایهگذاری ۱۳۰ میلیون یورویی در این طرح اظهار داشت: دغدغه اصلی ما رفع بیکاری و دغدغهی اشتغال ۷۰ هزار جوان بیکار اردبیلی و ۲/۵ میلیون جوان بیکار ایرانی است.
وی افزود: این میزان سرمایهگذاری، اقدامی غیورانه و جهادی است و به حمد الهی با پیگیریهای انجام شده، حمایت ویژه مسئولان ارشد استان و بالاخص انگیزه بالای سرمایهگذاران، امور اولیه پروژه به سرعت انجام شده و امروز در مرحلهی آغاز عملیات اجرایی قرار دارد.
اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل نیز گفت: از ماه آینده، هر ماه یک مجموعه صنعتی بزرگ در استان اردبیل مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت و هر کدام از این مجموعهها در اشتغالزایی استان نقش بسزایی ایفا میکنند.
وی افزود: در حال حاضر استان اردبیل سالانه به ۳۰۰ هزار تن فولاد اسفنجی نیاز دارد که از خارج استان تامین میشود، پیش بینی میکنیم در آینده این نیازمندی به ۶۰۰ هزار تن در سال افزایش یابد، باتوجه به تولید یک میلیون تن فولاد اسفنجی در این مجموعه صنعتی، ۶۰ درصد تولیدات آن به استان اردبیل اختصاص خواهد یافت.
استاندار اردبیل ادامه داد: سال گذشته استان اردبیل ۴ درصد رشد صنعتی داشت که حرکتی رو به جلو و خوب محسوب میشود و از ماههای آینده جهش صنعتی را در استان اردبیل شاهد خواهیم بود.
مدیرعامل مجتمع آرتا فولاد مبین اردبیل نیز گفت: ظرفیت تولید مجموعه، پس از بهرهبرداری یک میلیون تن در سال خواهد بود و به شکل مستقیم بیش از ۳۵۰ نفر و غیر مستقیم در مراحل ساخت تا بهره برداری بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر اشتغالیزایی خواهد داشت.
عظیمی گفت: یکی از دلایل اصلی انتخاب مکان این مجتمع فولادی، نزدیکی به خط راه آهن اردبیل است که پس از بهرهبرداری، مواد اولیه ما از طریق راه آهن از شرکت معدنی چادر مَلوی اردکان یزد تامین خواهد شد.
وی تصریح کرد: این مجتمع فولادی به هیچ عنوان از آب شهری و زیرزمینی استفاده نخواهد کرد و باتوجه به برنامه ریزیها و اقدامات انجام شده از طریق فاضلاب شهری آب مورد نیاز آن تامین میشود.