متخصص نوروساینس میگوید: همه ما به یک کنترل نیاز داریم؛ کنترلی که کمک کند شبکه را عوض کنیم؛ شبکه چی؟ شبکههای درون مغزمان را.
این مدرس دورههای آموزشی توسعه فردی ادامه میدهد: مثلاً زمانی که من از یک موضوع ترسیده ام یا خجالت کشیده ام یک شبکه در مغز من فعال میشود؛ وقتی یک آدم جدید میبینم هم یک شبکه دیگر فعال میشود؛ وقتی یک آدم پرخاشگر میآید سراغم یک شبکهای فعال میشود و من باید طرز استفاده از این کنترل را بلد باشم که با هر شخص چطور تعامل کنم؛ بعضی موقعها شاید لازم باشد کانال را عوض کنم و شبکه دیگری را در مغزم فعال کنم.
بهرام پور اضافه میکند: اینجاست که مهارتهای ارتباطی به کارمان میآید؛ چون اگر مهارت ارتباطی نداشته باشیم شبکه اضطراب فعال میشود؛ شبکه اضطراب خیلی وقتها کارهایی انجام میدهد که اصلاً مناسب ما نیست؛ ذهنمان پاک میشود اطلاعات یادمان میرود؛ ضربان قلبمان بالا میرود؛ دهانمان خشک میشود؛ کار درست را انجام نمیدهیم؛ و کلی اتفاق دیگر.
این متخصص نوروساینس میگوید: به همین دلیل است که باید مهارتهای ارتباطی را یاد بگیریم؛ مثلا شهامت یک مهارت است که باید یاد بگیریم تا در موقعیتهای مختلف بتوانیم مغزمان را در شبکه مناسب قرار دهیم. بعد از شهامت، زندگی مثل قبل نخواهد بود.