با حضور هيئت طالبان
رونمایی از مانیفست طالبان در سفر به مسکو
هیئت طالبان در مسکو اعلام کرد دستان خود را به سوی همه کشورها میگشاییم و برای افزایش همکاریها و شراکت بین المللی تلاش میکنیم.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از تلويزيون الجزيره، هیئت
طالبان در مسکو اعلام کرد دست خود را به سوی همه کشورها دراز میکنیم و برای افزایش همکاریها و شراکت بین المللی تلاش میکنیم.
این هیئت افزود به مسکو آمدیم تا همه اطلاعات را درباره «امارت اسلامی» ارائه کنیم؛ ملت ما در سایه امارت اسلامی در بهترین شرایط خواهد بود و در برابر هر نوع اشغالگری بیگانگان مقاومت خواهد کرد.
هیئت طالبان در مسکو همچنین اعلام کرد طی ۲۰ سال از اشغالگریهای وحشیانه رنج بردیم. به مقاومت و مبارزه ادامه خواهیم داد تا آمریکا و دیگر کشورها حق ما را برای تعیین سرنوشت به رسمیت بشناسند.
هیئت طالبان تاکید کرد همه نیروهای خارجی در افغانستان باید کشور ما را ترک کنند و ما همه تدابیر را برای جلوگیری از فعالیت داعش در سرزمین افغانستان اتخاذ خواهیم کرد و اجازه نخواهیم داد هیچ گروهی برای تامین منافع دیگر کشورها از خاک افغانستان استفاده کند.
این هیئت افزود طالبان تلاش میکند تا همه گروههای ملت افغانستان در حکومت در کشور مشارکت داشته باشند و آماده است به حقوق اقلیت های قومی احترام بگذارد.
هیئت طالبان در مسکو اعلام کرد ۸۵ درصد از مناطق افغانستان تحت کنترل این جنبش است و مدارس و بیمارستان ها به طور عادی به کار خود ادامه خواهند داد؛ ما بر بیشتر مناطق افغانستان به جز کابل و مناطق اطراف آن، مسلط شده ایم و برای تعیین چارچوب کلی حکومت، با نمایندگان جامعه افغانستان در حال مذاکره هستیم.
مقام طالبان اعلام کرد معتقد است همه شهروندان افغانستان باید از حق تحصیل خوب و مناسب در چارچوب شریعت اسلامی و رسوم افغانستان برخوردار باشند.
به گفته محمد روحی کارشناس حوزه شرق آسیا، با حضور رسمی طالبان در عرصه سیاسی قدرت در پی امضای توافق نامه با آمریکا، وضعیت شیعیان افغانستان دچار چالش اساسی خواهد شد. هر چند رهبران طالبان مطرح کرده اند که با شیعیان افغانستان برادر دینی هستند، اما زمانی که پای قدرت در میان باشد، طالبان جایگاه چندانی برای شیعیان قائل نمیشود، چنانچه طالبان در جلسات گفتگوهای بین الافغانی در دوحه اعلام کردند که چنانچه اختلافی میان طرفین مذاکره در خصوص موضوعات مختلف پیش آید، ملاک، مذهب حنفی خواهد بود و نه فقه جعفری. پشتونها که اکثرا سنی مذهب و دارای اکثریت جمعیتی در بین اقوام افغانستان هستند، حضور حداکثری شیعیان را در ساختار سیاسی و حاکمیت افغانستان که جمعیتی کمتر از سنیها دارند، به سختی تحمل میکنند.