بیش از ۶ هزار قطعه فلامینگو تالابهای اقماری شهرستان نقده را برای تابستان گذرانی انتخاب کرده اند.
محمدیان با اشاره به اینکه تالاب های این شهرستان در فصل مناسب آبگیری شده اند افزود: وجود فلامینگوهای نابالغ در بین فلامینگوهای مشاهده شده نشانگر این است که این پرندگان در مصب رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه و جزایر پارک ملی ، تخم گذاری و زاد آوری و برای تغذیه و استراحت به تالابهای شورگول حسنلو ، درگه سنگی و سولدوزگولی و درنا مهاجرت کرده اند.
وی بالا رفتن شوری دریاچه ارومیه را از علل اصلی حضور فلامینگوها در تالاب های نقده دانست و ادامه داد: پوشش گیاهی، وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم، تغذیه و عمق مناسب آب درکنار گشت و کنترل ماموران یگان حفاظتی و راه اندازی پاسگاه محیط بانی در تالابهای این شهرستان، تنوع و جمعیت حیات وحش را افزایش داده است و پیش بینی می شود در روزهای آتی تعدا پرندگان بومی و مهاجرت در این تالاب ها بطور چشمگیری افزایش یابد .
محمدیان با اشاره به وضعیت مطلوب این تالاب ها گفت: براساس پیش بینی های انجام شده درفصل تخم گذاری و جوجه آوری پرندگان ، امسال تعداد پرندگان تالابهای شهرستان نقده نزدیک به ۳۰ درصد افزایش داشته است .
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز هزاران قطعه فلامینگو برای استراحت و تغذیه وارد تالابهای این شهرستان شده بودند افزود: نقده با داشتن سه تالاب بین المللی حسنلو، یادگارلو، درگه سنگی و ۱۷ تالاب فصلی و دائمی دیگر نظیر تالاب سولدوز، درنا ، شورگول حسنلو ، طالقان (اسلام آباد)، و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه همه ساله شاهد حضور هزاران قطعه پرندگان بومی و مهاجر برای تغذیه و جوجه آوری است.
مساحت تالابهای آذربایجان غربی نزدیک به ۶۹۰ هزار هکتار است که حدود ۷ هزار هکتاراز این عرصه ، وسعت تالابی شهرستان نقده درمسیر کریدور پرندگان مهاجر شمال به جنوب قرار گرفته است واین روزها با حضور فلامینگوها در تالابهای نقده، زیبایی این تالابها چند برابر شده است.
شهرستان نقده در ۸۵ کیلومتری جنوب شهر ارومیه ، همه ساله میزبان جمعیت بالایی از پرندگان مهاجر به ویژه زمستان گذر است و اردک مرمری و سرسفید که از پرندگان حفاظت شده در حال انقراض هستند در این تالاب ها زاد آوری می کنند
امسال براساس مشاهدات عینی ماموران حفاظت محیط زیست نقده نزدیک به ۲۰۰ قطعه اردک نابالغ سرسفید شمارش شده است .