در همدان؛
کشف بیست دستگاه استخراج ارز دیجیتال از یک منزل مسکونی
فرمانده انتظامی شهرستان همدان از کشف و ضبط بیست دستگاه استخراج ارز غیر قانونی از یک منزل مسکونی خبر داد.
وی تصریح کرد: استفاده از اینگونه دستگاهها غیر قانونی و متخلفان برخورد قضایی میشود.
فرمانده انتظامی شهرستان همدان از شهروندان خواست هرگونه اطلاعاتی راجع به نگهداری و یا استفاده غیر قانونی از دستگاههای استخراج ارز را به فوریتهای پلیس به شماره ۱۱۰ اطلاع دهند.
بیشتر بدانیم:
چرا استخراج غیر قانونی ارز دیجیتال قاچاق است؟
دستگاههای قاچاق استخراج رمز ارز از ۲۵مرداد در سامانه بهینیاب امکان ثبتنام به مدت یکماه را یافتند تا با پرداخت حقوق و عوارض دولتی، فعالیتشان را قانونی کنند.
اوایل تابستان ۹۷ استخراج رمزارزها بهخصوص بیتکوین در ایران به موضوعی داغ تبدیل شد. دستگاههای تولید ارز دیجیتال یا به اصطلاح «ماینر»، مصرفکنندگان و علاقهمندان بسیاری از طیفهای کشاورزی، صنعت و حتی ادارات را به خود جذب کرد.
در همین رابطه همایون حائری، معاون وزیر نیرو اعلام کرد که ماینرها در ایران از برق بیتالمال استفاده میکنند و صاحبان آنها معمولا این ماینرها را در مدرسهها، مساجد و مکانهایی که پول برق آنها را دولت پرداخت میکند، نصب میکنند.
از سوی دیگر به دلیل اینکه هزینه برق صنعتی و کشاورزی در ایران بسیار پایین است، گفته میشد بسیاری از جمله چینیها به سولههای کشاورزی و صنعتی برای ایجاد مزرعههای استخراج ارزهای دیجیتالی هجوم آوردهاند؛ به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران، «برق یارانهای و ارزان» مهمترین دلیل استقبال خارجیها از استخراج رمزارز در ایران بود.
این روند باعث شد، مصرف برق به شدت افزایش یابد، چرا که یک دستگاه ماینر برای اینکه بتواند بیتکوین استخراج کند باید تمام روز فعال باشد. طبق بررسیها، مصرف برق برای استخراج هر واحد بیتکوین برابر است با مصرف سالانه برق ۲۴ خانه در تهران و این به معنای آن است که تولید هر بیتکوین در ایران یارانهای برابر با ۳۵ میلیون تومان یا به عبارتی ۲۷۰۰ دلار یارانه دولتی تخصیصی به برق را به خود اختصاص میدهد.
هیات وزیران در جلسه ۶ مرداد ۹۸ آییننامه استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاریشده در کشور را تصویب کرد. براساس این مصوبه، استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز شد.
در این ابلاغیه اعلام شد که تعرفه برق متقاضیان استخراج فرآوردههای پردازشی رمزنگاری شده رمزارزها (ماینینگ) با قیمت متوسط ریالی برق صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما که توسط وزارت نیرو تعیین و اعلام میشود، محاسبه و اعمال خواهد شد. همچنین تعرفه سوخت گاز مورد نیاز متقاضیان استفادهکننده از برق تولیدی خارج از شبکه وزارت نیرو با قیمت ۷۰ درصد متوسط ریالی گاز صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما محاسبه میشود و تعرفه سوخت مایع نیز با قیمت متوسط ریالی سوخت مایع صادراتی با نرخ تسعیر سامانه نیما که توسط وزارت نفت تعیین و اعلام میشود، محاسبه و اعمال خواهد شد.
سرانجام وزارت نیرو ۲۲ آبان ۱۳۹۸ مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارزها را ابلاغ کرد که بر اساس آن نحوه تامین برق مراکز استخراج رمزارزها اعلام شد. بر اساس مصوبه تعیین نرخ ماینینگ، تامین برق مراکز استخراج رمزارزها مشروط به تدارک و ارائه مجوز معتبر شد.
طبق ارزیابیها تامین برق این دسته از متقاضیان به یکی از دو روش «اتصال به شبکه و خرید انرژی از شرکتهای برق» و «تامین برق با ایجاد ظرفیت جدید» صورت خواهد گرفت. همچنین بهای هر کیلووات ساعت برق مصرفی مراکز استخراج رمزارزها، ۹۶۵۰ ریال تعیین شد.
از سوی دیگر برای مدیریت مصرف برق در ایام گرم سال (از ابتدای خرداد تا پایان شهریور) بهای هر کیلووات ساعت انرژی برق با ضریب ۲ و در ۸ ماهه دیگر سال (از ابتدای فروردین تا انتهای اسفند ماه هر سال) با ضریب نیم محاسبه و دریافت شود.
همچنین بهای برق دریافتی از سطوح ولتاژ ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت با ۲۰ درصد از تخفیف و از سطوح ولتاژ ۱۳۲، ۶۶ و ۶۳ کیلوولت با ۱۲ درصد تخفیف در این ابلاغیه محاسبه شد. علاوه بر بهای انرژی، مشخص شد که سایر هزینهها از قبیل آبونمان، تجاوز از قدرت، عوارض برق، مالیات ارزش افزوده و عوارض حسب مورد و بر اساس ضوابط و مقررات مربوطه باید محاسبه و دریافت شود.
همچنین برق مصرفی مراکز استخراج رمزارزها که بر اساس تایید مراجع ذیصلاح به استخرهای استخراج داخل کشور متصل میشوند علاوه بر تخفیفهای ولتاژ اتصال، مشمول ۱۵ درصد تخفیف شدند.