۱۳۰ قطعه وتجهیز در اجرای طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلیسینا با تلاش متخحصصان داخلی بومی سازی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی،درباره طرح شیرینسازی برش سبک پتروشیمی بوعلی سینا که بهتازگی به بهرهبرداری رسیده است، گفت : این واحد از پروژههایی بود که دچار چالشهایی از جمله طولانی شدن زمان ساخت و بهرهبرداری شده بود تا اینکه شرکت پتروشیمی بوعلی سینا از مرداد ۹۸ کار را بهصورت قرارداد مهندسی، تأمین تجهیزات و اجرا (ئیپیسی) با زمانبندی ۲۱ ماه در اختیار مدیریت توسعه گذاشت.
صفرعلی بابایی انجام این پروژه در دل یک مجتمع عملیاتی بزرگ را از دشواریهای اجرای این پروژه برشمرد و افزود: از سوی دیگر باید تجهیزات جدید با سیستمهای عملیاتیشده پیشین تطبیق داده میشد و نکته دیگر اوج گرفتن تحریمها و آغاز شیوع ویروس همهگیر کرونا بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با تأکید بر استفاده از توانمندیهای داخلی تصریح کرد: در این پروژه، برای نخستین بار ۹۵ درصد از تجهیزات اصلی گاز مایع (الپیجی) را داخلیسازی کردیم و از سوی دیگر تلاش شد از توانمندیهای شرکتهای مستقر در استان خوزستان و استان فارس بهعنوان استان همجوار استفاده شود.
بابایی ادامه داد: در این پروژه، پکیج الپیجی این واحد به ظرفیت ۱۳۰ هزار تن، با مسئولیتپذیری و اعتماد مدیران پتروشیمی بوعلی سینا برای نخستین بار در ایران در خرمشهر با عملکرد فرآیندی مطلوب و با وجود مشکلاتی که بهدلیل تحریمها پیشآمده بود، ساخته شد.
وی تأکید کرد: با وجود مشکلات بهوجودآمده ناشی از کرونا، این پروژه حتی یک روز هم تعطیل نشد، قریب ۵ میلیون نفر ساعت در آن صرف شد و روزانه تا ۲۵۱ نفر در این پروژه فعال بودند و با رعایت استانداردهای بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچاسئی) هیچ حادثهای در مدت انجام این پروژه رخ نداد.
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی، پروژه شیرینسازی پتروشیمی بوعلی سینا را تجربهای مهم برای دیگر پروژهها دانست و گفت: از جمله شاخصههای مهم این پروژه، تطبیق دادن و هماهنگی تجهیزات قدیم و جدید با استفاده از توانمندی پیمانکاری داخلی بود، آن هم بدون استفاده از شرکتهای سازنده و مطرح خارجی که به استفاده از خدمات آنها در دنیا و در پروژههای مشابه تأکید فراوانی میشود. با این اقدام توانستیم از نظر نرمافزاری پکیچهای قدیمی را با نرمافزارهای بهروزشده تطبیق بدهیم و راهاندازی کنیم.
به گفته بابایی، به غیر از چند تجهیز از جمله کمپرسورها که در مراحل اولیه این پروژه، از خارج خریداری شده بود، بقیه تجهیزات و قطعات در داخل ساخته شد و از نظر بودجهای ۸۵ درصد این پروژه ساخت داخل و ۱۵ درصد برای خرید خارجی هزینه شد که تعداد این تجهیزات به تعداد انگشتان یک دست هم نمیرسد، همچنین با وجود تحریمها و دیگر مشکلات، این پروژه با همان بودجه مصوب ابتدایی یعنی ۷۰۰ میلیارد تومان با موفقیت به سرانجام رسید.
وی تصریح کرد: حتی در مواردی که از طرف خارجی خرید کردیم بهگونهای قرارداد را تنظیم کردیم که این خرید، به انتقال فناوری به داخل کشور منجر و یک شرکت ایرانی با شرکت خارجی طرف قرارداد شود.
بیشتر بخوانید:افزایش ۲۰ درصدی تولید در شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس
مدیرعامل شرکت مدیریت توسعه صنایع پتروشیمی با اشاره به پذیرفتن این ریسک و مدیریت موارد مربوط به این اعتماد اظهار کرد: شرکتهای ایرانی که با این اعتماد وارد فرآیند انتقال فناوری میشوند، نفع اقتصادی را نباید جزو اولویتهای خود در مرحله اول بگذارند، بلکه به این کار بهعنوان یک سرمایهگذاری نگاه کنند که در آینده با داخلیسازی کامل آن قطعه یا تجهیز از سوی همان شرکت با فناوری بهدست آمده نفع اقتصادی لازم را ببرند.