آگاه نبودن کاربران فضای مجازی از باید و نباید های انتشار اخبار سبب چرخش شایعه کودک ربایی در این فضا و ترس و دلهره گلستانی ها در هفته های اخیر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان انتشار شایعاتی درباره کودک رباییهای سریالی در فضای مجازی گلستان در هفتههای اخیر سبب شد آرامش خانوادههای گلستانی در سایه چرخش این شایعه رنگ ببازد و دلهره جایگزین آن شود.
قدرت این شایعات به حدی بود که پلیس را وادار به واکنش و رصد فضای مجازی کرد و در این راستا ضمن تکذیب وقوع کودک رباییهای سریالی چندین صفحه مجازی و موثر در انتشار این شایعه را شناسایی و با گردانندگان آن برخورد کرد.
سردار محمد سعید فاضل دادگر فرمانده انتظامی گلستان در این راستا تاکید کرد: پیدا شدن جنازه دو کودک در گلستان کذب محض است و حتی هیچ مفقودی هم نداشتیم.
وی گفت: موردی که درباره آدم ربایی در بندر ترکمن منتشر شده بود ربطی به این شایعه ندارد و موضوع آن اختلافات خانوادگی بین زن و شوهری جوان بود.
در همین حال دادگستری گلستان هم در پی نشر اخبار دروغ و تشویش اذهان عمومی وارد ماجرا شد و پس از بررسی و استعلام از حوزههای قضایی گلستان به شایعه پراکنان در فضای مجازی هشدار داد.
سیدرضا سید حسینی دادستان گرگان مرکز گلستان با بیان اینکه نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی جرم به شمار میرود گفت: پروندههایی در راستای برخورد با این افراد در محاکم قضایی گلستان تشکیل شده است.
اما انتشار اخبار در فضای مجازی با توجه به افزایش سرعت انتشار و نفوذ از مرزهای جغرافیایی نیازمند داشتن سواد رسانهای است تا تبعاتی این چنین نداشته باشد.
مجتبی رضوانی کارشناس مدیریت رسانه میگوید: کاربران باید آگاهانه دست به انتخاب اخبار بزنند و هر خبری را مطالعه نکنند و باز نشر ندهند.
او با اشاره به بایدها و نبایدهای پخش یک خبر در فضای مجازی افزود: سابقه منبع خبر منتشر کننده و توجه به تاثیر یک خبر در جامعه از بایدهای پخش خبر است.