خواص چای سبز به قدری بی شمار است که در یک عبارت می توان آن را درمان تمام بیماری ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ چای سبز نوعی چای است که از جوانه ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می آید و در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیارکم صورت می پذیرد.
چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی بوده و انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
در مجموع چای سبز دارای خواص زیادی بوده که برای سلامتی است.
بهبود کلی سلامت: چای سبز با پلی فنول هایی مانند فلاونوئیدها و کاتچین ها به عنوان آنتی اکسیدان، بارگزاری می شود. این مواد می توانند از تشکیل رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کرده و سلول ها و مولکول ها را در برابر آسیبها محافظت کنند. رادیکال های آزاد نقش مهمی در پیری و ابتلا به انواع بیماریها دارند.
بهبود عملکرد مغز: عنصر فعال کلیدی در چای سبز، کافئین است که یک محرک شناخته شده برای بهبود عملکرد مغز به شمار می رود. مقدار کافئین موجود در چای سبز البته به میزان قهوه نیست ولی با مصرف آن میزان دوپامین و نوراپی نفرین در مغز افزایش می یابد و منجر به بهبود جنبه های مختلف عملکرد مغز از جمله بهبود خلق و خوی و هوشیاری می شود.
سوزاندن چربی و بهبود عملکرد فیزیکی: چای سبز در مطالعات انسانی، باعث افزایش چربی سوزی و افزایش متابولیسم بدن شده است. کافئین موجود در چای سبز با استفاده از بافت های چربی به عنوان انرژی به بهبود عملکرد جسمی کمک می کند.
کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان ها: سرطان ناشی از رشد کنترل نشده سلول هاست و یکی از عمده ترین علل مرگ و میر در دنیا به شمار می آید. ثابت شده که آسیبهای اکسیداتیو به رشد سرطان کمک می کند و در این میان آنتی اکسیدان ها می توانند اثر محافظتی داشته باشند. چای سبز یک منبع عالی از آنتی اکسیدان است که خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان پرستات و سرطان کولورکتال را کاهش می دهد.
محافظ مغز در برابر پیری: مصرف چای سبز محافظی برای جلوگیری از اثرات پیری روی مغز است. چای سبز نه تنها عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود می دهد، بلکه در برابر آسیب های جدی به مغز ناشی از افزایش سن نیز به عنوان یک سد عمل می کند.
بهبود سلامت دندان ها: ترکیبات موجود در چای سبز باعث از بین رفتن باکتری ها و بهبود سلامت دندان ها می شود؛ ضمن اینکه از ابتلا به عفونتهای دندان و دهان نیز جلوگیری می کند.
تحقیقات ثابت کرده است که مصرف چای سبز حتی اثر محافظتی در برابر ویروس آنفلوآنزا نیز دارد.
کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲: مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم چای سبز منجر به بهبود حساسیت به انسولین و تعادل قند خون می شود.
کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی: بیماریهای قلبی و سکته مغزی از بزرگترین علل مرگ و میر در دنیا هستند و اینطور ثابت شده که مصرف چای سبز منجر به کاهش کلسترول تام، کاهش کلسترول ال دی ال و تری گلیسیرید می شود. چای سبز به طرز چشمگیری منجر به افزایش توانایی آنتی اکسیدان های خون شده و از ذرات کلسترول ال دی ال در برابر اکسیداسیون محافظت می کند.
کاهش خطر ابتلا به چاقی: با توجه به اینکه چای سبز می تواند میزان متابولیسم را در کوتاه مدت افزایش دهد، این امر به کاهش وزن کمک می کند. مطالعات نشان می دهد که چای سبز به کاهش چربی های بدن به ویژه چربی ناحیه شکمی کمک می کند.
افزایش طول عمر: از آنجا که مصرف چای سبزخطر ابتلا به سرطان ها و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش می دهد، مصرف آن خود راهی برای تجربه عمر طولانی تر است.