از وزارتخانه تقاضا شده که سهمیه واکسن خوزستان را بر اساس درصد جمعیت این استان از کشور که حدود ۶ درصد است، افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: سهمیه واکسنی که از وزارتخانه دریافت میکنیم بر اساس گروههای سنی تحت پوشش واکسیناسیون یعنی سالمندان بالای ۷۰ سال است.
سیدمحمد علوی افزود: با توجه به اینکه جمعیت خوزستان نسبت به استانهای دیگر جوانتر است بنابراین سهم واکسن کمتری دریافت میکنیم. اکنون ۴.۵ درصد جمعیت استان را واکسینه کردیم و از متوسط کشوری که ۴.۹ درصد است پایینتر هستیم. از آنجا که خوزستان دارای مرز زمینی، هوایی و دریایی است انتظار داریم سهمیه واکسن استان به ۱۰ درصد برسد تا بتوانیم تعداد بیشتری از مردم را واکسینه کنیم.
وی ادامه داد: موارد کل بیماری و بستری در استان رو به کاهش است اگرچه در برخی شهرستانها موارد سرپایی و بستری ما رو به افزایش است. معمولا زمانی که موارد سرپایی افزایشی شود، ۲ هفته بعد موارد بستری نیز افزایش خواهد یافت.
علوی خاطر نشان کرد: ما از تمام مواردی که مشکوک باشند حتی از سرنشینان کشتی ها، نمونه گیری کرده و به انستیتو پاستور تهران ارسال کردیم که خوشبختانه تاکنون مواردی از سوش دلتا در استان تایید نشده است البته به این معنا نیست که با قاطعیت بگوییم سوش دلتا در استان نداریم. این ویروس از مرزهای جنوب شرقی کشور وارد شده و استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان و برخی نقاط کشور را فرا گرفته است بنابراین استان ما نیز از این موضوع مستثنی نیست.
علوی گفت: به هر حال این ویروس در طبیعت ایران وارد شده و هیچ استانی نمیتواند خود را عاری از این مسئله بداند. شدت سرایت ویروس دلتا نسبت به ویروس نوع قبلی به مراتب بیشتر است و علائمی شبیه به سرماخوردگی، گلودرد، آبریزش بینی و سرفه دارد.
وی افزود: در ویروس قبلی اگر حس چشایی و بویایی کاهش مییافت، فرد مشکوک به کرونا بود، اما در ویروس نوع جدید این علائم بسبار کم رنگ است. در ویروس قبلی گرفتاری بچهها کمتر بود در حالی که در ویروس نوع دلتا ابتلای همه گروههای سنی وجود دارد.
بیشتر بخوانید :واکسیناسیون نوزادان بدو تولد ضروری است
رییس مرکز بهداشت استان گفت: دوره کمون ویروس دلتا بسیار کوتاهتر از ویروسهای قبلی بوده همچنین قدرت سرایت آن حدود ۱۶۰ درصد بیشتر از سوشهای قبلی است و در زمانی کوتاه افراد بیشتری را درگیر میکند.